< TPİ Composit’te Eylem Sürüyor

Rüzgar gülü kanadı üretimi yapan TPİ Composit’te, 7 Temmuz günü Sasalı ve Menemen olmak üzere 2 fabrikada toplam 3600 işçi zam taleplerinin karşılanmaması üzerine iş bıraktı. İş bırakma sonrasında 60 işçi işten atıldı.

Zam ve atılan işçilerin işe geri alınması talepleri karşılanıncaya kadar işe başlamayacaklarını belirten işçilerin bir kısmı, fabrikanın bahçesinde bekleyişe geçti. İşçilerin bekleyişi sürdürerken, işten atılan 60 işçi fabrikaya alınmıyor. Fabrikaya giremeyen atılmış işçiler de turnikelerin önünde fabrikadaki arkadaşlarıyla birlikte coşkuyla bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Öte yandan Organize Sanayi Bölgesi, Gümrük Muhafaza alanında bulunduğu için, TPİ Composite Yönetimi'nin talimatıyla işçilere destek için gelenler sanayi bölgesine alınmıyor, ziyaretçilerin işçilerle görüşmesi engellenmek isteniyor. İşçilerin sosyalist basınla ya da dayanışmaya gelenlerle ilişkiye geçmemesi görevini de, fabrikada örgütlü olan Petrol İş Sendikası yöneticileri üstleniyor. Fabrikaya giderek röportaj yaptığımız işçilerin “Zaten işten atılmışsın seni geri işe aldırmaya çalışıyoruz ama röportajın çıkarsa göze batarsın hiç işe aldıramayız” tehditleriyle gözlerini korkutan sendikacılar, röportaj vermelerinin dahi önüne geçiyor.

İşçiler, atılan işçilerin geri alınması ve kabul edilebilir düzeyde bir ücret zammı talepleri ile eylemi sürdürürken, sendika yönetimi de taleplerin kabulü için fabrika yönetimiyle görüşmeye devam ediyor.