< Sarıyer Belediyesi’nde İşçiler Greve Çıktı

DİSK Genel İş Sendikası ile Sarıyer Belediye Başkanlığı arasında devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca işçiler greve çıktı.

16 Ocak’ta başlayan yeni dönem TİS görüşmelerinde, geçen altı aylık sürede sözleşmeye ait maddeler üzerinde anlaşma sağlanamadı.

DİSK/Genel İş Sendikası adına yapılan açıklamada "Genel İş Sendikası toplu iş sözleşmelerini masada bitirmek için tüm çaba ve gayretini göstermiştir. Grevi amaç olarak değil zorunlu bir araç olarak görmektedir. Bugün de bu zorunlu görevi yerine getiriyoruz" denildi.

Sendika özetle: "Bu ağır koşullar altında üyelerimizin yüksek enflasyon ve ekonomik kriz karşısında, insan onuruna yaraşır bir ücret talebi haklı ve meşrudur. Bu talepler son derece yerinde ve makul taleplerdir. Hükümet tarafından durdurulamayan enflasyon ve mevcut ekonomik koşullar, işçiler ve ailelerinin yaşamlarını sürdürülemez bir noktaya getirmiştir.

Hayat çok pahalı ama emek değeri de çok ucuz. Gıda fiyatları, elektrik-su-doğalgaz gibi kamu mallarının fiyatı ile akaryakıt fiyatları bir emekçi aile bütçesinin altından kalkabileceği düzeyi çoktan geçmiştir. Enflasyon, Cumhurbaşkanlığı yönetiminin yanlışta ısrar eden politik tutumu nedeniyle artık kontrol dışına çıkmıştır.

İktidarın krizin faturasını bize kesmesini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Mevcut durumda bozulan ekonominin sorumlusu işçiler değildir. Ancak belediye işçilerinin insanca yaşamasına yetecek ücret talebinin tek muhatabı belediye işverenleridir.

Haklı taleplerimizin dikkate alınmasını, uyuşmazlık konusu olan maddeler üzerinde müzakerelere hazır olduğumuzu söylüyor ve görüşme masasını terk eden değil, çalışma barışının kalıcı ve sürükleyici olması için çaba ve gayret gösteren taraf olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Yaşasın sınıf dayanışması." dedi.