< Atışkan Alçı işçileri Grevde

Eskişehir'de bulunan Atışkan Alçı’da Kristal İş Sendikası’na üye işçiler toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dün greve çıktı.

Eskişehir’de bulunan Atışkan Alçı fabrikasında Kristal İş Sendikası’na üye işçiler toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dün (30 Haziran) greve çıktı.

Kristal İş Sendikası ile Atışkan Alçı patronları arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. Bunun üzerine işçiler greve çıktı.

Fabrikaya "Bu İşyerinde Grev Var" pankartını asan işçiler sık sık “Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, "Toplu Sözleşme Hakkımız Engellenemez" “İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok”, “Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz” sloganları attı.

Kristal İş Sendikası yaptığı açıklamada 2022 yılının Şubat ayından bu yana süren TİS görüşmelerinde 60 maddeden oluşan taslağın 3/2’sinde anlaşma sağlanabildiğini, geriye kalan ücret ve sosyal haklara yönelik talepleri içeren maddelerde anlaşma sağlanamadığını bu nedenle de işçilerin grev hakkını kullandığını belirtti.