< < Okan Koleji Öğretmenleri Gasp Edilen Haklarını İstedi

Okan Koleji Ataşehir Kampüsü öğretmenlerinin gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Okan Koleji önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Özel okullarda çalışan eğitim emekçilerinin bir çoğu ücretlerin düşük olması, zamanında ödenmemesi, tazminat haklarının gasp edilmesi, baskı ve mobbing uygulanması gibi pek çok sorun yaşıyor.

Okan Koleji Ataşehir Kampüsü'nde çalışan öğretmenler de ücretlerinin, tazminatları ve sigorta haklarının gasp edilmesine karşı bugün eylemdeydi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Ataşehir'de bulunan Okan Koleji önünde "Baskıya Belirsziliğe, Tazminat Halkımızın Gasp Edilmesine Karşı Hakkımızı İstiyoruz" yazılı pankart açarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını hakları gasp edilen Ataşehir Okan Koleji öğretmenlerinden Meral Çınar okudu.

Özel öğretim kurumlarında yaşanan emek sömürüsü sürekli artarken Okan Koleji çalışanlarının aynı sömürüye maruz kaldığını ifade eden Çınar, Okan Koleji öğretmenleri olarak Ataşehir kampüsünün devir sürecinin öncesinde ve sonrasında mağduriyetler yaşadıklarını, belirtti.

 

"Haklarımızı İsteyince Azarlanıp Suçlandık"

Okan Eğitim Kurumları çalışanları olarak çok düşük maaşlara çalıştıklarını, iyileştirilen asgari ücretle beraber maaşlarında düzenlemeye gidileceğinin iletildiğini, ancak yapılan düzenlemenin AGİ’yi ve vergi dilimi indirimini vermekten ibaret kaldığını aktaran Çınar "Zaten çok düşük olan maaşlarımız sözleşme zamanı AGİ ücreti dahil edilerek söylenmekteydi. Bu yüzden AGİ’nin zam gibi gösterilmesini doğru bulmadığımızı yetkililere ilettik. Konuyla ilgili geçim sıkıntılarımızdan bahsettiğimizde odalarımızda üstü kapalı azarlandık, yeri geldi suçlandık" dedi.

 

"Okulun Kapanacağını Öğrencilerden Öğrendik"

Sürecin bununla bitmediğini, yeni dönem sözleşmelerinin yapılmasını beklerken okulun kapanacağını öğrencilerimizden öğrendiklerini belirten Çınar, kurum yetkilileri tarafından aylarca herhangi bir açıklama yapılmadığını, 30 Mayıs tarihinde okulu devredeceklerini açıklayan kurum yetkililerinin, öğretmenlerin ve çalışanların tüm haklarını alacaklarını ve yasal işlemlerin en yakın zamanda sonlanacağını bildirdiklerini aktardı.

 

"İmzalatılmak İstenen Belgelerde Haklarımız Gasp Edildiğini Gördük"

Ancak haklarımızın nasıl verileceği ile ilgili bir bilgi verilmediği gibi sürecin nasıl ilerleyeceği ve ne zaman sonlanacağı konusunda bir bilgi de verilmediğini söyleyen Çınar, "Bu güne kadar, kurumla devam edecek öğretmenler olarak birden işsiz kaldığımızı öğrendik. Verildiği tarihte yapılmayarak süreli ötelenen görüşmelerin son olarak 20 Haziran’da yapılacağı duyuruldu. Bu görüşmelerde tarafımıza imzalatılmak istenen belgelerde birçok hakkımızın gasp edildiğini fark ettik" dedi.

 

"Haklarımızı Gasp Eden Belgeye İtiraz Edenlere 'Bunu da Alamazsın' Tehdidi"

Dönem başında imzaladıkları sözleşmenin hükümlerinin yerine getirilmediğini, 1 yıl olarak imzaladıkları sözleşmelerindeki yaz maaşlarının verilmediğini, kıdem tazminatlarının eksik hesaplandığını, sözleşme feshindeki maddenin uygulanmadığını aktaran Çınar, "Üstelik sözleşmelerimizdeki kişisel bilgilerimiz üçüncü kişilerle iznimiz olmadan paylaşılmıştı. Durumun yanlışlığını belirtip ibranamelerin yeniden düzenlenmesini istediğimizde ise belgeyi imzalamayanların bu tutarları da alamayacağı belirtildi" dedi.

 

"Okan Koleji En Kısa Sürede Haklarımızı Ödemeli"

Çınar sözlerini "Ticarethanelere dönüştürülen eğitim kurumlarında emeğimizin görmezden gelinmesiyle birlikte haklarımızın gasp edilmesini kabul etmiyoruz. Süreçle ilgili bize doğru bilgi vermeyerek mağdur eden Okan Koleji yöneticilerinin tüm haklarımızı en kısa sürede bize vermesini istiyoruz" diyerek tamamladı.