Pressan'da TOMİS Üyesi 3 İşçi İşten Atıldı

Pressan'da işten atılan işçilerin mücadelesi 39. gününe girerken, üç TOMİS üyesi işçi daha işten atıldı.

Pressan’da sendika düşmanlığı ve işten atmalar devam ediyor.

TM-MESS-Çalışma Bakanlığı ve Pressan patronu işbirliğiyle Pressan'da TM yetkili sendika yapılırken TOMİS üyesi işçilere yönelik saldırılar devam ediyor.

"Buraya asla sendika sokmam' diyen fakat işçilerin tüm baskı ve tehditlerine rağmen TOMİS üyesi işçilerin sendikadan istifa etmemesi üzerine MESS-TM-Çalışma Bakanlığı işbirliğiyle, işçilerin e-devlet şifreleri alınarak Türk Metal'in yetkili yapıldığı Pressan'da işten atılan işçilerin mücadelesi 39 gündür sürerken TOMİS üyesi 3 işçi daha işten atıldı.

TOMİS'in fabrika önünde yaptığı açıklamada “Pressan patronunun korkusu arttıkça saldırıyor. Biri işyeri temsilcimiz, 3 üyemiz daha sendikal haklarını kullandığı için işten atıldı. Fabrikayı adeta BBG evine çeviren, İşçilerin yasadışı ses kaydını alan, TM çetesini devreye sokan Pressan patronunun korkularını büyüteceğiz” denildi.

İşten atılan TOMİS temsilcisi işçi "Bir arkadaşımız eski patrona 'Sendikalı arkadaşlar işten atılacak mı?' diye sordu. 'Hiçbir sendikalı işçi işten atılmayacak' sözü verildi. Ama iki hafta sonra ben ve iki arkadaşım işten çıkarıldık. Verilen sözler tutulmuyor. Baskılar devam ediyor. İçeriye kameralar yerleştirildi. Bu kameralar işçilerin güvenliği için değil. İşçileri gözlem altında tutarak ileride herhangi bir gerekçeyle, tazminatlı ya da tazminatsız işten atmak için kuruldu. Bu baskılara saldırılara sessiz kalmayın. Bugün bize uygulanan yarın sizlere uygulanacak" diyerek çalışan arkadaşlarını uyardı.

İşten atılan TOMİS üyesi işçiler Pressan fabrikasında yaşanan TOMİS'e yönelik sendika düşmanlığı ve yaşanan hukuksuzlukları teşhir ederek çalışan işçilere bu saldırılara karşı birlik olmaları, sendika seçme hakkına sahip çıkarak kendi güçlerine güvenmeleri çağrısında bulundu.

TOMİS Pressan'da sendika temsilcileri ve üyeleri olmasına rağmen MESS-Pressan-Çalışma Bakanlığı'nın işbirliğiyle, patronların işbirlikçisi ve insan kaynakları departmanı gibi çalışan Türk Metal'in yetkili sendika ilan edilmesini dün yaptığı eylemlerle de MESS ve Ford Otomotiv Merkezi önünde protesto etmişti.