Özel Sektör Öğretmenlerini Yok Sayan MEB'e Sıfır!

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası okullar kapanırken İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun ve Mersin'de sokağa çıkarak "Özel sektör öğretmenlerini yok sayan MEB'e sıfır veriyoruz" dediler.

Öğretmen Sendikası 7 şehirde okullar kapanırken İl ve İlçe Milli EğitimMüdürlüklerine giderek MEB’e karne verdi.

2000’lerin başında özel öğretim kurumlarının tüm eğitim kurumlarına oranı %5 iken, bugün bu oranın %25’e yaklaştığını söyleyen öğretmenler; özel eğitim öğretim kurumlarında çalışmakta olan eğitim emekçilerinin de giderek büyüyen bir emekçi kitlesine dönüştüğünü hatırlattılar. Bugün özel okul, dershane, etüt merkezi, kişisel gelişim kursu, rehabilitasyon merkezi, ana okulu, kreş, ehliyet kursları vb. çalışma alanlarını da hesaba katınca 400 bine yakın eğitim emekçisi bu alanda çalışıyor.

Öğretmenler okudukları açıklamada “Güvencesizliği en yoğun şekliyle yaşan özel sektör öğretmenleri on aylık sözleşmelerle, sigortasız, asgari ücretin altında ya da asgari ücret düzeyinde maaşlarla, yoğun mobbing altında çalıştırılmaktadır. Bu acımasız şartların tasarısı patronlara aittir fakat MEB bu çalışma koşullarını denetlemeyen, görmezden gelen, şikayetlere kulak tıkayan yaklaşımıyla bu şartların oluşumunda ve devamında suç ortağıdır” diyerek Milli Eğitim Bakanlığının özel sektör öğretmenlerini görmezden gelip yok saydığını söylediler.

“Patronlara Değil Öğretmene Güvence” diyen Öğretmen Sendikası açıklamaya “Yüz binlerce öğretmeni görmezden gelemezsiniz!

Özel sektör öğretmenlerini patronların insafına bırakılmış şartlarda çalıştıramazsınız!

Şikayetlerimizi görmezden gelerek, taleplerimizi yok sayarak bizlere güvencesizliği dayatamazsınız!

Denetim yapmayarak, yapılan denetimleri göstermelik düzeyde tutarak emeğimizin sömürülmesine daha fazla göz yumamazsınız!

Özel sektör öğretmenlerinin geçmişte bir araya gelememiş olmasını fırsat bilen patronların alışkanlık haline getirdiği hak gasplarına artık ortak olamazsınız!

Yüz binlerce özel sektör eğitim emekçisinin iradesini alanlara taşıyan Öğretmen Sendikası olarak sizi uyarıyoruz. Patronların değil öğretmenlerin çıkarlarını korumak zorundasınız.

Öğretmenlerin gerçek taleplerini içeren bir meslek kanunu istiyoruz!

5580 sayılı kanundaki Taban Maaş hakkımızı geri istiyoruz!” diye devam etti.

Özel öğretim kurumlarında çalışan tüm eğitim emekçilerine seslenen Öğretmen Sendikası, “Haklarımız için emeğimize sahip çıkmak için sendikamızda mücadeleyi büyütelim. Sendika öğretmenlerle, öğretmenler sendikaları ile güçlenecek!” çağrısı ile açıklamayı sonlandırdı. Öğretmenler eylem boyunca “Yaşasın Öğretmen Dayanışması”, “Öğretmenin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Öğretmenler birlikte birlikte güçlü” sloganları attılar.

 

İstanbul’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler adına İstanbul Temsilcisi Damla Topuz söz alarak Milli Eğitim Bakanlığının yıl boyunca öğretmenlerin sorunlarıyla ilgilenmek yerine patronlarla aynı masada oturduğuna dikkat çekti.

Ankara’da Ulus Heykel önünde bir araya gelen öğretmenlerin eylemine DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş temsilcileri, KESK’e bağlı ESM ve Eğitim Sen temsilcileri de destek verdi.

İzmir’de de özel sektör öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde MEB'e karnesini verdiler.

Antalya Attalos Meydanı’nda yapılan eyleme Eğitim Sen ve Veli-Der de katıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eyleme Eğitim Sen de katıldı.

Öğretmenler, Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylemde idi.