< Adana’da 15-16 Haziran Eylemi

15 Haziran Çarşamba günü Adana’da Şanlı 15-16 Haziran İşçi Ayaklanmasının 52. yılına yönelik bir basın açıklaması gerçekleşti.

Basın açıklamasından yarım saat önce içinde Birleşik Mücadele Güçleri’nin de olduğu devrimci-demokrat kurumlar, 5 Ocak Meydanı’ndan başlayarak açıklamanın yapılacağı Düş Yolcuları Parkı’na doğru yürüyüş gerçekleştirecekti. Fakat meydan çevik kuvvet ekipleri tarafından ablukaya alınmıştı. Meydanın az ilerisinde toplananlara da GBT kontrolü yapıldı. GBT sonrasında bildiri dağıtılarak Düş Yolcuları Parkına çağrı yapıldı.

Eylem alanına “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganı ile girildi. Ardından atılan “İnadına Sendika, İnadına DİSK”, “İnsanca Yaşamak İstiyoruz”, “Asgari Yaşamak İstemiyoruz”, “Savaşa Değil Emekçiye Bütçe” sloganlarından sonra basın açıklaması okundu.

Açıklamayı DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu yaptı. Okunan açıklamada “Büyük işçi direnişin 52. yılında bir kez daha tüm işyerlerinden, meydanlardan haykırıyoruz: 15-16 Haziran Direnişi işçi sınıfının verdiği bir demokrasi dersidir. Emeğin hakları olmadan demokrasi, demokrasi olmadan emeğin hakları olmaz” denildi.

Yaşanan yoksulluğa değinen Gündoğdu, “Çarşıdaki, pazardaki zamlar ücretleri eritiyor. Ekmeğimiz küçülüyor, faturalarımız kabarıyor. Bir yandan yoksulluk, diğer yandan servetler artıyor. İktidarın politik tercihleri adaletsizliği büyütüyor” dedi.

Açıklama okunduktan sonra eylem, alkış ve sloganlarla sona erdi.