Getir İşçileri "İşimizi Geri İstiyoruz"

Motokuryeler aracılığıyla online ürün satışı yapan Getir, çeşitli gerekçelerle motokuryeleri işten çıkarıyor. Son bir ay içinde Getir'de farklı depolarda çalışan motokuryeler hiç bir uyarı ya da önceden bildirim yapılmadan çeşitli bahanelerle işten çıkarıldıklarını ve mağdur edildiklerini belirtiyor.

Emeğin Gücü Derneği'yle iletişime geçen üç motokurye gönderdikleri videolarla işten ne şekilde çıkarıldıklarını anlatarak işlerine geri dönmek istediklerini belirtti.

Getir Ortaköy Depo'da bir yıldır çalıştığını belirten Fırat Gün, bir gün içinde üç kez hız sınırını geçtiği gerekçesiyle işten çıkarıldığını belirterek "Bir yıldır yaz kış demeden çalıştık işler azaldığı için bir gerekçeyle haksız şekilde işten çıkarıldığımı düşünüyorum. Çünkü bir gün içinde üç kez hız sınırını geçtiğim söyleniyor ama buna dair hiç bir uyarı yapılmadı. Önce 'in-aktif oldun' denildi bir gün sonra ise işten çıkarıldım. Borçlarım var. İş bulamıyorum. İşimi geri istiyorum" dedi.

Gayrettepe Su Getir Deposu'nda çalışan Ali Can Kok ise Mayıs ayında 'ters şeritten gittiği' gerekçesiyle in-aktif edildiğinin bildirildiğini, ardından da çıkış verildiğini, fakat buna dair bir fotoğraf ya da kanıt gösterilmediğini belirtti.

Kendisiyle aynı depoda çalışan bir arkadaşının daha işten çıkarıldığını aktaran moto kurye haksız bir şekilde çıkarılarak mağdur edildiklerini söyleyen motokurye "İşimize geri dönmek istiyoruz" dedi.