İşçiler Gasp Edilen Hakları İçin Finans Merkezi'nde Eylemde

İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi'nde, Gür Yapı ve Polygon Yapı adlı firmaların işçilerin haklarını gaspmesi üzerine inşaat işçileri gasp edilen haklarını almak için eyleme başladı.

Ataşehir'de bulunan İstanbul Finans Merkezi'nde inşaat firmalarının işçilerin haklarını gasp ederek kölelik koşullarına mahkum etmeye çalışmasına karşı işçilerin eylemleri de devam ediyor.

İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi'nde, Gür Yapı ve Polygon Yapı adlı firmaların işçilerin haklarını gaspmesi üzerine İnşaat İş Sendikası ve Dev Yapı İş Sendikası bugün bir kez daha eyleme başladı.

İşçiler ücretlerinin düzenli ödenmediğini, pazar mesailerinin ise sürekli gasp edildiğini belirterek haklarını istediklerinde ise işten atıldıklarını belirtti.

İşçiler, Gür Yapı ve Polygon Yapı firmaları tarafından gasp edilen haklarını almak için İnşaat İş ve Dev Yapı İş Sendikası ile irtibata geçtiklerini belirtti.

İnşaat İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, Gür Yapı ve Polygon Yapı tarafından işçilerin haklarının gasp edildiğini ve işten atıldıklarını ve tazminat haklarının ise olmadığını iddia ettiklerini belirterek "Firmalar kendilerince böyle bir iddiada bulunarak işçilerin tazminat haklarını gasp etmeye çalışıyor. Ama bunlar inşaat işçilerine sökmez. Tüm haklarımızı alıncaya kadar direnişimiz devam edecek" dedi. Eylemin başlamasının ardından pankartı gören, slogan ve müzik seslerini duyan bir çok işçi eylem alanına gelerek işçilerle selamlaştı. Bazı işçiler ise yiyecek ve içecekler alarak arkadaşlarına desteklerini gösterdi.

İnşaat İş ve Dev Yapı İş ise sosyal medyadan yarın sabah itibariyle eylemi Ataşehir Emlak Konut GYO önüne taşıyacaklarını ve gece-gündüz eylem alanında olacaklarını duyurdu.