< "Baskılarla Bizi Yıldıramazsınız!"

İşten atılan EnerjiSa işçileri 72. gününde Sabancı Kuleleri önünde yine darp edilerek gözaltına alındı.

EnerjiSa işçilerinin işlerine geri dönmek için Levent'te bulunan Sabancı Kuleleri önündeki eylemleri devam ediyor.

Enerjisa işçileri 72. gününde, sabah 11.00 sıralarında işçiler yine pankartlarını açarak "İşimizi Geri İstiyoruz", "Direne Direne Kazanacağız", "Sözünü Tut", "Biz Haklıyız Biz Kazanacağız" sloganlarıyla Sabancı Kuleleri'ne doğru yürüyüşe geçti.

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin yürüyüş sırasında Sabancı'ya şu çağrıyı yaptı: "İşçilerin işe geri dönüşü için şirketin CEO'su konfederasyonumuzun yetkililerine söz verdi. O sözler yerine getirilsin. Atılan işçi arkadaşlarımız derhal iş başı yapsın. Sendikal baskı son bulsun. Sendika seçme hakkı tanınsın" diyerek taleplerini dile getirdi.

işçiler ise sloganlar arasında "Sabancı bize verdiği sözde durmadı. Sabancı verdiğin sözü yerine getir" diye seslendi.

İşçiler yürüyüşe geçer geçmez yine onlarca çevik kuvvet polisi tarafından kalkanlarla ablukaya alındı.

İşçiler polis ablukası altında taleplerini haykırmaya devam etti. İşçileri susturmayan polis basının görüntü almasını engellemeye çalışırken işçileri de darp ederek gözaltına aldı.

İşçilerden Erdal Şener gözaltına alınırken "Biz ekmeğimiz için buradayız. Sadece işimizi geri istiyoruz. Sabancı sözünde durmuyor. Bizi açlığa mahkum ettiniz. Bu adil değil. Adaletli değil. Bizi baskılarla yıldıramazsınız!" diye seslendi.

EnerjiSa işçileriyle birlikte Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ve sendika Kurucu Başkanı Kamil Kartal da gözaltına alındı.