< < Sağlık Hakkı İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz

Dün, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde şiddete uğrayan meslektaşları için iş bırakmıştı. Bugün, Kars Kafkas Üniversite Hastanesi’nde görev yapan hekimler şiddete uğrayan meslektaşları için iş bıraktı.

Kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy, dün akşam saatlerinde evine giderken, kendisini daha önce tehdit eden bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğradı... Meslektaşlarının saldırıya uğraması üzerine Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hekimleri iş bırakma eylemi yaptı.

İş bırakan hekimler bugün hastane önünde yaptıkları basın açıklamasında sağlıkta şiddetin önüne geçecek düzenlemelerin uygulamaya konulmasını istedi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı, yaşanan saldırının sağlıkta şiddete karşı yürütülen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

2020’de 12 bin civarında olan beyaz kod verilerinin 2021’de 30 binlere vardığını belirten Karahancı, Sağlık Bakanlığı’nın 2022 verilerini ise paylaşmadığına dikkat çekti.

Karahancı, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hakları konusunda da hiçbir adımın atılmadığını ifade ederek gerek sağlıkta şiddetin son bulması gerekse de hakları için mücadeleden bir adım bile geri atmayacaklarının altını çizdi.

Eylemde konuşan Dr. İnanç Artaç, hekimlerin her gün tehdit altında kalarak çalıştığını ve sağlıkta şiddetin son bulması için idarecilerin ellerini taşın altına daha fazla koyması gerektiğini dile getirdi. Artaç, failin bir an önce yakalanması ve sağlıkta şiddetin önüne geçecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Dr. Barlas Sülü de kamu hastanelerinde idarenin baskıları ile karşı karşıya kalan, eleman ve tıbbi cihaz eksikliklerine rağmen gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının yurttaşlar ile aynı tarafta yer aldığını belirterek “Bizler bu ülkenin emekçileriyiz. Biz sağlık hizmetinin bir yurttaşlık hakkı olduğunu savunuyoruz. Yağma yok, sağlık hakkı için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.