< < Novares İşçileri Greve Başladı

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alan Novares işçileri fabrika içinde taleplerini ifade eden eylemlerini sürdürürken bugün görüşmelerden olumlu sonuç çıkmaması üzerine fiilen greve başladı.

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Petrol İş Sendikası üyesi Novares fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı.

Novares fabrikası’nda süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmadı Novares işçileri, TİS görüşmelerinde sürecinde vergi kesintilerinden muaf net ücret talebini ifade etti. Bu süreçte, çalışması zorunlu olan bölümler dışında mesailere kalmayan işçiler, aynı zamanda, vardiya çıkışlarında alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla taleplerini dile getiren eylemlerine devam etti.

Anlaşma sağlanamadığı koşullarda 7 Haziran’da greve çıkılacağı duyuran Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi üyesi Novares işçileri, 6 Haziran gecesinden itibaren yapılan görüşmelerden çıkacak sonucu bekliyordu. 7 Haziran günü (bugün)'sendika yöneticilerinin görüşmeleri devam ederken işçiler sabah itibariyle üretime girmedi. İşbaşı yapmayan iki vardiya fabrika bahçesinde toplandı. Görüşmeden çıkan sonucu bekleyen işçiler bugün iş saatleri içinde görüşmede anlaşma sonuçlanmadığı takdirde, resmi grev başlamış olacak.

İşçilerin fabrika bahçesinde sloganlar ve alkışlarla taleplerimizi dile getirerek bekleyişini sürdürüyor.