< < Amazon Dilovası Depo İşçileri Eylemde...

Amazon Dilovası Depo'da DGD-SEN, sendika üyesi işçilerin işten atılması üzerine depo önünde eyleme başladı.

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Amazon Depo da taşeron Ceka Lojistik, yaklaşık bir yıldır sendikal faaliyet yürüten DGD-SEN üyesi işçiler üzerinde baskı ve mobbing uygulamaya başladı. Sendikalı işçilere sendikadan istifa etmeleri için her türlü baskı, mobbing ve tehdit uygulanıyor. İşçiler, siyah kıyafetli opex ekipleriyle gözetleniyor, fotoğrafları çekiliyor, gözetleme kulelerinden izleniyor, x-ray cihazlarından geçiriliyor, primleri kesiliyor, haftalık izinlerini kullanmaları engelleniyor.

Kadın İşçi Gece İşten Çıkarıldı

Tüm bu baskılara rağmen sendikadan istifa etmeyen işçiler ise çeşitli bahanelerle işten atlıyor.

Sendikal faaliyet yürüten kadın işçilerden Mehtap Tütün gece 21.00 sıralarında işten çıkarıldı. Dilovası'nda hiçbir ulaşım aracının olmadığı bir saatte çıkışı verilerek kapı önüne konuldu.

DGD-SEN bu sabah Amazon Dilovası Depo önünde eyleme başladı.

"Amazon'a Sendika Girecek Başka Yolu Yok", "Direne Direne Kazanacağız" sloganı atan DGD-SEN üyeleri çalışan işçilere de seslenerek "Patrondan Korkma Sendikan Burada" sloganıyla baskılara karşı sendikal haklarına sahip çıkmaları çağrısı yaptı.

DGD-SEN'e üye olduğu için işten çıkarılan Mehtap Tütün ve DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar'ında olduğu sendika üyeleri depo önünde açıklama yaptı.

 

"Bu Depoya Sendikayı Getireceğim"

İşten atılan Mehtap Tütün Amazon patronlarına seslenerek, "Niye insan kaynaklarından kimseye ulaşamıyorum bu saatte. Dün gece darbe yapar gibi işlem yapıp işten attınız o saatte. Siz ne yaparsanız yapın Sendikayı ben getireceğim bu depoya. Kanımın son damlasına kadar uğraşscağım hiç kimse olmasa da savaşacağım bu depoya sendikayı getireceğim. Hadi çıkın karşıma!" diye seslendi.

 

"Buraya Gelme Nedenimiz Amazon'u Uyarmaktır"

DGD-SEN Genel Başkanı Acar ise konuşmasında Amazon Depo önünde konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, Amazon firmasının tüm dünyada olduğu gibi burada da kölece koşullarda çalıştırdığını, işçilerin ölesiye çalıştırıldığını, hamile kadınların düşük yapmasına neden olduğunu ifade eden Acar, DGD-SEN ve Nakliyat İş Sendikası üyesi işçiler üzerinde baskı uygulandığını ve işten atıldıklarını vurguladı. "Amazon'daki köleliğin nasıl inşa edildiğini çok iyi biliyoruz. Bizim buraya gelme nedeniniz işçilerin kanını canını sömüren, sendikalı işçileri işten atan Amazon'u uyarmaktadır" dedi.

 

"Biz Amazon'un İçindeyiz, Biz Her Yerdeyiz"

Acar, Mehtap Tütün'ün gece hiçbir ulaşım aracı yokken işten atıldığını aktararak “Amazon yarattığı cehennemde bir tane itiraz istemiyor. Biz buradayız, biz Amazon’un içerisindeyiz. Biz Amerika, Hindistan, Kanada, İtalya’dayız. Bundan sonra Amazon'a huzur yok" diyerek Amazon patronlarını uyardı.

DGD-SEN üyeleri sloganlarla ve müzik eşliğinde halaylarla eyleme devam ederken konuşmalar yaparak çalışan işçi arkadaşlarına da baskı ve tehditler karşısında boyun eğmemelerini, sendikal haklarına sahip çıkmaları ve birlikte mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

 

"O Deponun İçini Sana Zehir Edeceğiz!"

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar Amazon patronlarına seslenerek "Sen bu işçileri kapının önüne koymak için tutanaklar hazırladıkça, işçilere küfür ettikçe, mobbing uyguladıkça biz seninle bu kapıda daha çok karşılaşacağız. Bu topluluğu iyi tanı bugün, yarın daha fazlasıyla bu kapıya geleceğiz. Sen daha bu kapıda bizi çok göreceksin. And olsun ki bu kapının önüne attığın işçiler içeride de var. O deponun içini sana zehir edeceğiz" diyerek Amazon'daki kölelik koşullarına karşı her yerde mücadele edeceklerini vurguladı.