Hakmar, Sendikalı İşçiyi Kod-46 İle İşten Attı

Hakmar'ın Sakarya Erenler'de bulunan mağazasında çalışan bir işçi sendika üyesi olmasının ardından işten atıldı. İşten atma nedenini ise son kullanma tarihi geçmiş ürünleri rafa dizmeye zorlanan işçinin bunu kabul etmemesini gösterdi.

Hakmar Market zincirinin Sakarya Erenler'de bulunan mağazasında çalışan bir işçi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Mağaza Market Sen'e üye oldu. Hakmar sendikal faaliyet yürüten işçiyi sendikaya Kod-46 ile işten attı.

Mağaza Market Sen yazılı açıklama ile işçinin son kullanma tarihi geçmiş ürünleri rafa dizmeyi kabul etmediğini, sendika üyesi olmasının ardından Kod-46 bahanesiyle işten atıldığını belirtti.

"Halk sağlığıyla oynamak da anayasal sendikal hakkı engellemek de suçtur" diyen Mağaza Market Sen, halk sağlığına düşman uygulamaların tümünden zincir market patronlarının sorumlulu olduğunu ifade ederek Tarım Bakanlığının denetim yapmamasına tepki gösterdi.

Sendika açıklamasında market işçilerine de seslenerek baskılardan korkmamaları ve örgütlü, sendikalı olmaları çağrısında bulundu.

Mağaza Market Sen, 5 Haziran günü Sakarya'da basın açıklaması yapılacağını belirterek Hakmar'da çalışan işçilerin ve kamuoyunun işten atılan işçiye destek vermeleri çağrısında bulundu.

İşten çıkarılan market işçisi de yayınladığı video ile tüm emekçilere 5 Haziran günü saat 15.00'da Sakarya'da yapılacak basın açıklamasına katılmaları çağrısında bulundu.