< < EnerjiSa İşçilerine 68. Gününde Yine Gözaltı

Enerji Sen üyesi olmaları nedeniyle işten atılan EnerjiSa işçileri, 68. gününde Sabancı Kuleleri önünde yine polis saldırısıyla gözaltına alındı. Enerji işçileriyle dayanışmaya gelen çok sayıda kişi de işçilerle gözaltına alınırken basın emekçileri de darp edilerek ve kalkanlarla itilerek alandan uzaklaştırıldı.

İstanbul Levent’te bulunan Sabancı Kuleleri önünde eylemlerini sürdüren EnerjiSen üyesi EnerjiSa işçileri 68. gününde yine polis saldırısıyla ve işkenceyle gözaltına alındı. Levent metro yönünden Sabancı Kuleleri önüne yürümelerine izin verilmeyen işçiler bugün Sapphire AVM önünden yürüyüşe geçti. EnerjSa işçilerinin eylemine Limter-İş, DGD-Sen, İnşaat İş, PTT-Sen, Sosyal-İş, TİP, Halkevleri, İşçi Emekçi Birliği'nden çok sayıda kişi destek verdi.

Sabancı Kuleleri önüne yığınak yapan çevik kuvvet polisleri işçiler kulelerin bulunduğu sokağa geçer geçmez kalkanlarla etrafı sarıldı. Polis, işçilerin yürümesini ve slogan atmasını engellemeye çalıştı. İşçiler ve dayanışma için gelenler darp edilerek gözaltına alınırken işçiler “Ekmeğimizi, İşimizi Geri İstiyoruz”, “Direne Direne Kazanacağız" sloganları atmaya devam etti.

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin yaptığı konuşmada “Ekmeğimizi almadan geri dönmeyeceğiz” dedi.

İşçiler gözaltı aracında da sloganlara devam ederken, "Hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz", "Yine geleceğiz Sabancı" diye seslendi.

EnerjiSa işçileri, Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Enerji Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, Sendika Kurucu Başkanı Kamil Kartal, DGD-Sen Başkanı Neslihan Acar, İnşaat İş Sendikası'ndan Deniz Gider'in aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eylem boyunca basın emekçileri de polis tarafından engellenmeye çalışılarak darp edildi.

https://fb.watch/dpDEo2f_41/