< Sinbo Eylemindeki Gözaltılara İlişkin Duruşma Ertelendi

Sinbo fabrikasında TOMİS üyesi Dilbent Türker'in işten atılması üzerine fabrika önündeki eyleminde polisin pandemi ve valilik yasağını gerekçe göstererek işçileri ve gazetecileri gözaltına gözaltına almasına ilişkin dava Kasım ayına ertelendi.

Avcılar'da bulunan Sinbo fabrikasında, kötü çalışma koşullarına karşı sendikalı olan TOMİS üyesi Dilbent Türker'in Kod-29 ile işten atılması üzerine fabrika önündeki eylemi devam ederken 12 Haziran günü TOMİS üyeleri fabrikada Covid-19 önlemi alınmadan işçilerin çalışmak zorunda bırakıldıklarına ilişkin basın açıklaması yapmak istemişti.

Fakat pandemi sürecinde sürekli uygulanan valilik ve kaymakamlık yasaklarıyla eylemler engellenmekteydi. Yine bu süreçte İçişleri Bakanlığı'nca emniyet birimlerinin basının görüntü ve ses kaydı almasını engellenmesine ilişkin bir genelge yayınlanmıştı.

12 Haziran günü Sinbo işçisi Dilbent Türker ve polis, pandemiyi ve kaymakamlığın eylem etkinlik yasağını TOMİS temsilcisi Onur Eyidoğan'ın fabrika önünde direniş çadırı açamayacağı ve basın açıklaması yapamayacağını söyleyerek saldırmış ve üç işçiyi gözaltına almıştı. Polis basın açıklamasını takip için gelen gazetelere de saldırarak görüntü almalarını engellemiş ve 3 gazeteciyi gözaltına almıştı. Polis saldırısıyla gözaltına alınan Sinbo işçisi Dilbent Türker, TOMİS temsilcisi Onur Eyidoğan, dayanışma için gelen Ercan Tilmaş, Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri Serpil Ünal, Kızıl bayrak gazetesi muhabiri Kardelen Yoğungan, Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş olmak üzere 6 kişi hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefetten dava açılmıştı.

Bugün ilk duruşması Küçükçekmece Adliyesi'nde 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 24 Kasım saat 10.30'a ertelendi.