TÜPRAŞ işçileri perşembe günü holding merkezi ile yapılacak görüşme nedeniyle eylemi sonlandırdı.

Koç Holding'e bağlı TÜPRAŞ Aliğa rafinerisinde, işten atma saldırısına karşı başlayan eylemi 5. günün akşamında şirket merkeziyle yapılacak görüşme nedeniyle sona erdi.

TÜPRAŞ'ta örgütlü Petrol İş Sendikası'na dört rafineriden, 88 işçinin çıkarılacağına ilişkin liste veren Koç Holding, Aliağa Rafinerisi'nden 22 işçinin çıkışını vermişti.

Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi'ne üye işçiler bu saldırılarıya, geçtiğimiz hafta sonunda kendilerini rafinerileriye kapatmış ve işyerini terk etmeme eylemine geçmişti.

İşçiler 30 Mayıs Pazartesi gününden itibaren rafineri önünde kurulan direniş çadırlarında eylemine devam ediyordu.

TÜPRAŞ işçilerine Petrol İş Sendikası'nın örgütlü olduğu işyerlerinden işçiler de dayanışmaya gelerek, yürüyüşler yaparak destek veriyordu.

Dün akşam ise (1 Haziran Salı) Petrol İş Şube Sendikası Aliağa Şubesi Başkanı Hasan Toptan, perşembe günü holding ile merkezi bir görüşme yapılacağını açıkladı.

Yapılacak görüşmenin sonucunu beklemek üzere işçiler eylemi sonlandırdı.