< TÜPRAŞ'ta Eylem Beşinci Gününde…

TÜPRAŞ'ta Salı günü 22 işçiye tebligat gönderildiği duyuruldu. Star Rafineri ve PETKİM işçileri eylemin beşinci gününde TÜPRAŞ önüne dayanışma yürüyüşü gerçekleştirdi.

İşten atma saldırısına karşı TÜPRAŞ işçilerinin eylemleri beşinci gününde.

Koç sermayesi Salı günü akşam saatlerinde İzmir Rafineride çalışan 27 kişilik listeden 22'sine tebligat gönderdi. Petrol İş Sendikası, perşembe günü  Aliağa Demokrasi Meydanı’nda eylem yapacağını duyurdu.

Eylemlerin beşinci gününde fabrika ve işletmeleri önünden coşkulu bir yürüyüş ile TÜPRAŞ önüne gelen PETKİM ve Star Rafineri işçileri dayanışma sloganları ile alana giriş yaptılar.

Yürüyüş boyunca Aliağalıların alkışları içinde yürüyen işçiler “Tüpraş İşçisi Yanlız Değildir” pankartı taşıdılar. TÜPRAŞ önünde Şube Başkanı Hasan Toptan tarafından açıklama yapıldı.

“22 Kişilik çıkışı durdurun” diyen Hasan Toptan çıkışlar durdurulmazsa eylemlerin Aliağa Meydanı'na taşınacağını ve bitmeyeceğini belirterek, “Üretim ile sorunumuz yok. Listeyi hazırlayanlar neden ve ne için işten çıkarma olduğunu bizlere söylemiyorlar TÜPRAŞ yönetimi suç işliyorsunuz." dedi.

Şube Başkanı, sosyal medya kampanyası için tüm fabrikalara teşekkür ederek  “Kampanyalarımız devam edecek, kapanmaya da devam edeceğiz” dedi.

Dayanışma eylemi sonrasında gündüz vardiyası iş başı yaparken,  İZSU İşçileri dayanışmaya geldi.