< TÜPRAŞ İşçileri Eylemin 3. Gününde

İşten atmalara karşı kendilerini rafineriye kapatan TÜPRAŞ işçileri bugün eylemi fabrika önüne taşıdı.

TÜPRAŞ'ta işten atma saldırısına karşı Aliağa rafineride çalışan işçilerin içeriye kapanarak başlattığı eyleme üçüncü gününde eylemi fabrika önünde devam ediyor.

27 işçinin işten atılmasına karşı eyleme geçen TÜPRAŞ işçileri, gündüz vardiyasında çalışmaya devam ederken 16-24 ile 24-8 vardiyalarında çalışan işçiler rafineriyi terk etmeyerek eylemi sürdürüyor.

İşçiler sabah 8.00'de rafineriden dış kapıya sloganlarla yürüdü. Dış kapı önünde Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan eylemlerin dozajının artırılarak sürdürüleceğini söyledi, bugün dayanışma ziyaretlerinin yapılacağı belirtti.

TÜPRAŞ İşçilerine Destek

TÜPRAŞ işçilerine Petrol İş Sendikası üyesi Ravago'nun hem Gebze hem de Aliağa şubeye bağlı fabrikalarından işçiler sloganlarla dayanışmaya geldi. Yaptıkları kısa konuşmalarla TÜPRAŞ işçilerinin mücadelesinin parçası olduklarını, ileriki dönemlerde daha güçlü geleceklerini belirttiler.

Petkim ve Star rafinerilerinden işçi temsilcileri de kapı önüne gelerek destek için işçilerle birlikte bekliyor.