Türk Traktör'de 14 İşçi İşten Atıldı

Türk Traktör'ün Sakarya'da bulunan fabrikasında 14 işçi işten çıkarıldı. İşçiler fabrikada örgütlü olan Türk Metal'in yaşanılanlara sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Koç Holding'e bağlı Türk Traktör’ün Sakarya Erenler’de bulunan fabrikasında “küçülmeye gidiyoruz” bahanesi ile bugüne dek 14 işçiyi işten çıkardı.

İşçilerin üye olduğu Türk Metal Sendikası'nın ise sessiz kalmasına tepki gösteren işçiler işten atmaların devam edeceğini belirterek “Her şartta özveriyle çalıştık. Fabrika yeterince stok yapınca ekmeğimizle oynadı. Yaşanan süreçte en acı olay, işçi çıkarma olayından sendikacıların haberlerinin olmadığını söylemesi. Maaşlarımızdan aidat kesintisi dışında etkinliği olmayan sendika işçi kıyımına dur demeli. İşe dönüşümüz için hukuki süreçte yanımızda olmalı” ifadelerini kullandı.