< < Taşıma İşçilerinin Eylemi Kazanımla Sonuçlandı

Mersin'de taşıma işçilerinin iş bırakma eylemi kazanımla sonuçlandı.

Mersin'de evden eve taşımacılık yapan işçilerin ücretlerinin arttırılması talebiyle yaptıkları iş bırakma eylemi kazanımla sonuçlandı.

Şehiriçi ve şehirlerarası evden eve nakliyatta Star, Doğanay, Ayyıldız, İçel, Esin gibi daha büyük şirketlerin, bu pazarı, taşıma imkanları kısıtlı olan, asansörlü taşımacılık yapamayan daha küçük firmalar aracılığıyla düşürmesi sonucunda şirketlerin çalışanları daha az ücrete çalıştırılmaya ikna ediliyor.

Protokole göre beş kişilik bir ekibe nakliyat şirketince yapılacak ödeme 1250 TL olması gerekirken ilk aydan sonra işçilere 1000 TL ödeme yapılarak protokol devre dışı bırakılınca işçiler işi durdurmaya karar verdiler.

Mersin’de evden eve taşımanın % 80’ini yapan çoğunluğu Kurdali Mahallesi’nde oturan işçilerin yaptıkları iş bırakma eylemi sonucunda firmalarla görüşme sağlandı.

Yaklaşık 70 firma yetkilisiyle yapılan görüşmelerde , 3 ay önce çalışma şartlarına dair yapılan; 1 aydan sonra uygulanmayan protokol tartışıldı.

Sigortasız çalışan nakliyat işçileri protokoldeki ücret uygulansın istedikkerini vurguladı. Firmaların protokoldeki ücretlerin ödenmesini kabul etmesiyle işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı.