< Provokasyona Karşı Dayanışma Çağrısı

Pressan fabrikasında işleri ve sendikal hakları için eylende olan TOMİS üyesi işçiler bugün fabrika yönetiminin işçileri birbirine kırdırmak için provokasyon girişiminde bulunduğunu duyurdu. Ve olası saldırılara karşı tüm emekçilere dayanışma çağrısında bulundu.

Pressan fabrikasında, sendikal nedenlerle işten atılan TOMİS üyesi işçiler fabrika önünde eyllrmin beşinci gününde.

TOMİS üyesi işçilerin sendikalı olarak işe dönme mücadelesi sürerken her gün olduğu gibi bu sabah da pankartlarını açarak direnişe devam etti.

İşçilerin sendikalı olmasına tahammül edemeyen Pressan yönetimi saat 10.00 sıralarında üretimdeki işçileri fabrika bahçesinde toplayarak sendika karşıtı konuşmalar yaptı. Pressan yönetiminin resmen işçiyi işçiye kırdırma çabasına karşı TOMİS üyesi işçiler arkadaşlarına seslenerek, patronun sözcülüğünü yapan bu tetikçilerin işçileri bölmeye ve sendikalı olmalarını önlemeye çalıştığını ifade etti. TOMİS temsilcisi konuşmasında "Pressan patronunun sözcülüğünü ve tetikçiliğini yapanlar mücadelemiz içerisinde hak ettiklerini alacaklar" dedi.

Öğle saatlerine doğru ise HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, ve Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz, TOMİS üyesi Pressan işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

HDP milletvekilleri çalışmakta olan Pressan işçilerine seslenerek, insanca çalışma koşullarına sahip olabilmeleri için sendikalı ve örgütlü olmaları gerektiğini belirterek, işten atılan TOMİS üyesi işçilerin mücadelesini sahiplenmeleri çağrısında bulundu.

Eylem alanında sohbet edilerek çekildi. Fabrikadaki işçiler öğle molasına çıktıklarında ise seslenişte bulunularak sendika hakkına sahip çıkmaları ve baskılar karşısında geri adım atmamaları çağrısında bulunuldu.

Saat 15.00' de ise vardiye değişiminde yine işçilere seslenişte bulunuldu.

Fabrika yönetiminin olası saldırılarına karşı TOMİS üyesi Pressan işçileri yaptıkları açıklamada “Bizler Pressan işçileri olarak, anayasal hakkımız olan sendikaya üye olduğumuz için hukuksuzca işten çıkartıldık. Bu hukuksuzluğu ve haksızlığı kabul etmiyoruz. Haklılığımızdan aldığımız güç ile mücadele ediyoruz. Ne Pressan patronuna, ne de yöneticilerine boyun eğmeyiz. Yaşasın Pressan Direnişimiz!” dedi.

Fabrika yönetiminin içerde bir grup hazırlayarak haklı ve meşru direnişimize saldırmak için hazırlık yaptığını aktaran işçiler "Benzer konularda deneyimi olan Pressan yönetimini ve onların maşası olanları uyarıyoruz. Biz haklıyız, meşruyuz. Yaşanacak herhangi bir sorunun sorumlusunun Pressan yönetimi ve maşaları olduğunu buradan ilan ediyoruz" diyerek emekçileri Pressan yönetiminin provokasyonları karşısında mücadele eden işçilerle dayanışmada bulunmaya çağırdı.