< Pressan İşçileri Fabrika Önünde Eylemde

 

Esenyurt ilçesinde bulunan Pressan A.Ş. fabrikasında kölece çalışma koşulları, baskı ve mobbinge karşı sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan TOMİS üyesi işçiler fabrika önünde eyleme başladı.

İstanbul Esenyurt’ta Hadımköy yolu üzerinde bulunan Pressan A.Ş.’de sendikal faaliyette bulundukları için işten atılan işçiler fabrika önünde eyleme başladı.

Pressan Otomotiv’de kölece çalışma koşulları, baskı ve mobbinge karşı sendikal faaliyet yürüten Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi işçiler işten atıldı.

Pressan yönetimi insanca çalışma koşulları için sendikal faaliyet yürüten TOMİS üyesi iki işçi “daralma” bahanesiyle işten attı.

TOMİS üyeleri geçtiğimiz hafta fabrika önünde basın açıklaması yaparak Pressan A.Ş.’de işçilere dayatılan kölece çalışma koşullarını, baskıları, işten atma tehditleri ve sendika düşmanlığını teşhir etmiş ve işten atılan sendika temsilcisi arkadaşlarının işlerine iade edilmesini aksi halde fabrika önünde eyleme başlayacaklarını duyurmuştu.

İşten atılan TOMİS üyesi işçiler bu sabah itibariyle fabrika önünde direnişe başladıklarını duyurdu.

Pressan fabrikasında yaşanan baskı ve mobbinge karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden işçiler Pressan yönetimine “Bu neyin korkusu?” diye sordu.

Cuma günü fabrika önüne basın açıklaması yapmak için geldiklerinde işçi servislerinin çıktığ ana giriş kapısına ek kameralar takıldığını, bugün ise önünde bulundukları ön kapıya ek kameralar takıldığnı belirten işçiler “Fabrika içinde tuvaletler başta olmak üzere her noktaya işçilere gözdağı vermek için birilerini dikiyorsunuz. Fabrika içinde her işçinin başına 4-5 kamera takıyorsunuz... Tüm baskı, mobbing tehditleriniz nafile” diyerek işçiler üzerinde baskı uygulamak üzere yapılan bu girişimlerin sonuç vermeyeceğini vurguladı.

TOMİS temsilcisi Pressan yönetimine seslenerek “*Toplama kampına çevirdiğiniz fabrikada; insani değerlere aykırı, kölece çalışma ve yaşam koşulları son bulana kadar,

*İşten atılan üyelerimiz ise geri alınana kadar,

*Anayasal hak olan sendika üyeliğine dönük saldırılar son bulana kadar, mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

İşten atılan işçiler ise Pressan patronunun MESS üyesi olduğunu sendikaya üye olmayı hak gören patronun söz konusu işçilerin insanca koşullarda çalışmak olunca işten atma saldırısını başlattığını dile getirdi.

Patronların işçilerin sırtından servetini büyütürken işçilere ise kölece çalışma ve yaşam koşulları dayattığını ifade eden işçiler ne Pressan da ne de diğer fabrikalarda işçilerin kölelik dayatmalarına boyun eğmediğini belirterek Pressan işçilerinin sendikal haklara, insanca yaşam ve çalışma koşullarına sahip olmak için mücadele ettiklerini ve sendikalı olmak istediklerini vurgulayarak

“İnsanca koşullarda çalışma mücadelesine karşı başlatılan bu mücadelemiz emek ve onur mücadelesidir ve tüm işçi sınıfının mücadelesidir” dedi.

İşten atılan işçiler vardiya giriş çıkışlarında arkadaşlarına da seslenerek, dayatılan kölece çalışma koşullarına, baskı ve mobbinge karşı sessiz kalmamalarını ve sendikalı olarak mücadele etmeleri çağrısında bulundu.