Arnavutköy'de PTT İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

İstanbul Arnavutköy Posta Dağıtım Müdürlüğü’nde işçiler işten atmalara, sürgünlere haksızlıklara, baskı, mobbing, ırkçılık ve işten atma tehditlerine karşı bu sabah iş bırakarak dağıtıma çıkmadı.

İstanbul Arnavutköy'de bulunan Posta Dağıtım Müdürlüğü taşeron işçiler yaşadıkları haksızlıklar, sürgün, baskı, ırkçılık, işten atmalara karşı bu sabah iş bırarak dağıtıma çıkmadı.

PTT-Sen yöneticisi Emin Kan'ın da sendikal faaliyet ve yaşanan haksızlıklara karşı çıkması nedeniyle işten çıkarılması bir arkadaşlarının da sürgün edilmesi üzerine bu sabah itibariyle iş bırakarak dağıtıma çıkmadı.

PTT-Sen üyesi işçiler “İşten atılan sendika yöneticisinin işine geri dönmesi, Haksız yere sürgün edilen temsilcilerinin yer değişikliğinin iptal edilmesi” talepleri karşılanıncaya kadar dağıtıma çıkmayacaklarını belirterek emekçilere dayanışmada bulunmaları çağrısında bulundu.

Arnavutköy Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde iş bırakma eylemi sırasında konuşan PTT-Sen yöneticilerinden Emin Kan sendikal faaliyet için TBMM’de milletvekilleri ile yaptığı görüşmelerden dolayı işten çıkarıldığını belirtti.

 

“İş Aktim Feshedildi Bir Arkadaşımız Sürgün Edildi”

Emin Kan, “Bu sabah işe geldiğimizde firma sorumlusu tarafından yukarıya çağrılarak iş aktimizin feshedildği söylendi. Gerekçesi ise sendikal faaliyet nedeniyle TBMM’ye giderek yaptığımız görüşmeydi. Aynı zamanda Harun arkadaşımızın Sultangazi bölgesindeki posta dağıtım merkezine sürgün gönderildiğini öğrendik. Yaşanan bu sürgünün mobbingin yanında yıllardır bu mobbinge, ırkçılığa maruz kalıyoruz” dedi.

 

“Hamile Arkadaşımız Zorla Dağıtıma Gönderildi Düşük Riski Yaşıyor”

Dağıtım müdürlüğünde bazı kişilere pozitif bir ayrımcılık yapıldığını ifade eden Kan, “Şirket sorumlusu kendine göre haksız ve hukuksuz şekilde fazla mesailer yazıyor. Bunları dile getirince ‘Siz görevinizden olmak işten mi atılmak istiyorsunuz’ gibi tehditlerle karşı karşıya kalıyoruz. Yapılan haksızlık ve hukussuzlukları ne kadar dile getirirsek o kadar haksızlığa maruz kalıyoruz. Hamile bir kadın arkadışımız raporlu olmasına ve düşük riski bulunmasına rağmen zorla dağıtıma çıkarıldı. Yirmi kilo, onbeş kiloluk kargolarla dağıtıma çıkarılıyor ve şu an düşük riski yaşamaktadır.”

 

“Direnmek ve Mücadele Etmekten Başka Çaremiz Kalmadı”

Arnavutköy Posta Dağıtım Müdürlüğü’nde yaşanan bu haksızlığa, hukuksuzluğa bu adaletsizliğe dur demenin artık zamanı gediliğini vurgulayan Kan, Ve bizlerin de artık direnmek ve mücadele etmekten başka çaremiz kalmadı” dedi.

Arnavutköy Posta Dağıtım Müdürlüğü’nün Türkiye’nin tamamında elle gösterilecek merkezler arasında bulunduğunu, Türkiye birinciliğini elde etmiş bir dağıtım merkezi olduğunu ifade eden Kan,”Gelen mevcut yeni yönetimle merkezimizde baskı, mobbing, hakarektler, ırkçılık bitmek bilmedi. Bu nedenle de sesimizi iş bırakma eylemiyle duyurmaya çalışıyoruz” diyerek tüm emekçileri PTT işçilerinin mücadelesine destek verme çağrısında bulundu.