İşten Atılan Pressan İşçilerinden Eylem

İstanbul’da Pressan’da işten atılan TOMİS üyesi işçiler fabrika önünde basın açıklaması yaparak Pazartesi gününden itibaren fabrikanın önünde eyleme başlayacaklarını duyurdu.

İstanbul Kıraç’ta Hadımköy yolu üzerinde bulunan Pressan fabrikasında TOMİS üyesi oldukları için işten atılan işçiler basın açıklaması gerçekleştirdi.

İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’nda (TOMİS) örgütlenme faaliyeti yürüten iki işçi Kod 4’ten işten atıldı. Hukuksuz işten atmalara ve sendika düşmanlığına karşı TOMİS üyesi işçiler Pressan önünde eylem gerçekleştirdi.

Pressan fabrikası önünde "Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engeller Kaldırılsın İşten Atmalar Yasaklansın Herkese İş Ve Gelir Güvencesi Sağlansın" yazılı pankart açan TOMİS üyeleri fabrikanın vardiya giriş çıkışlarında işçilere de seslenerek, işten atmalara ve sendika düşmanlığına karşı mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

“Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Pressan İşçisi Sendikasıyla Güçlü”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Pressan İşçisi Yalnız Değildir” sloganları atılan eylemde fabrika patronunun MESS üyesi olduğuna aktarılarak “Kendisi sendikalı olan patron konu işçiye gelince sendika düşmanlığı yapıyor” denildi.

İşten atılan Selçuk Çelik ve Bülent Karadere de söz alarak arkadaşlarına seslendi ve haklı mücadelelerine destek olma çağrısı yaptı.

Sendikalı işçilere dönük baskı ve mobbinge değinen TOMİS temsilcisi Pressan yönetimini, yasadışı uygulamalarına karşı uyardı.

“Fabrikada her işçinin başına kamera koyarak, kapı önüne yeni kameralar takarak bizleri haklı mücadelemizden alıkoyamazsınız. Fiilen ve hukuken sizin yasadışı uygulamaların karşısında direneceğiz. Arkadaşlarımız işe geri alınıncaya dek mücadele edeceğiz” denilen açıklamada sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğu ifade edildi.

Pressan yönetiminin işçilere yönelik baskılarına, sendika düşmanlığına değinilen açıklamada, sendikal faaliyet yürüten iki işçinin işten atıldığı belirtilerek, baskılara, sendika düşmanlığına karşı birlik olma, çağrısı yapıldı.

TOMİS temsilcisi “Atılan işçiler geri alınsın.

İnsanca yaşama yetecek ücret.

Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın.

İşten atmalar yasaklansın.

Herkese iş ve gelir güvencesi” talepleriyle

Pazartesi gününden itibaren fabrikanın önünde direnişe başlayacağız" diyerek tüm emekçileri Pressan işçilerinin mücadelesine destek vermeye çağırdı.

Vardiya giriş çıkışlarında işçilere seslenilerek sloganlarla eylem sonlandırıldı.