< Önlem OSGB İşçilerinden Patronun Evi Önünde Eylem

Tuzla İçmeler'de bulunan Önlem OSGB çalışanları, gasp edilen maaş ve tazminat alacakları için, şirket sorumlusu Yasemin Aşnaz'ın Darıca Cennet Villaları'ndaki evi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Tuzla İçmeler'de bulunan Önlem OSGB çalışanları gazp edilen maaş ve tazminat haklarının ödenmesi talebiyle şirket sorumlusu Yasemin Aşnaz'ın Darıca Cennet Villaları'ndaki evi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Önlem OSGB çalışanları, 2018-2021 arasında düzensiz ve eksik ödemeler yapan Yasemin Aşnaz ve ortağı Yüksel Şimşek'in şirketi devrettiğini ve çalışanların haklarının gasp edildiğini belirtti.

Önlem OSGB çalışanları, 13 kişinin 2021 yılından bu yana tüm çabalarına rağmen hiçbir haklarının ödenmediğini, bir arkadaşlarının ise hayatını kaybettiğini ifade etti.

Bayramoğlu Darıca Cennet Villalarında bulunan Yasemin Aşnaz'ın evi  önünde "Önlem OSGB Ve Yasemin Aşnas Tarafından Gasp Edilen Tüm Haklarımızın Sonuna Kadar Peşindeyiz Yaşasın Haklı Mücadelemiz" yazılı pankart açan işçiler "Sadaka Değil Ailemizin Hakkını Rızkını İstiyoruz", "işçinin Hakkını Alın Teri Kurumadan Veriniz Hz Muhammed", "Alınterimizin Emeğimizin Gasp Edilmesini Kabullenmiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

"Tüm Haklarımız Gasp Edildi"

2010 yılından beri emek sarf edip hizmet verdiklerini ve şirkete kazandırdıkları paraya rağmen Ekim 2018-Ocak 2021 tarihleri arasında düzensiz ve eksik ödemeler yapıldığını belirten işçiler, şirket hesaplarının kontrolünün yapan Yasemin Aşnaz tarafından tüm haklarınıngasp edildiğini aktardı.

 

"Şirketi Devredip Tüm Mal Varlığını Sıfırladılar"

Yasemin Aşnaz'ın işçilerin iyi niyetini sömürmek suretiyle bugüne kadar gasp ettiğini hakları için herhangi bir ödeme yapmadığını belirten işçiler "Yaşadığımız hak gaspına karşıya Yasemin aşnaz ve gayriresmi diğer ortağı Yüksel Şimşek sigortalı olduğumuz önlem OSGB şirketinin başka bir kişiye devrini yapmış ve şirketin tüm mal varlığını sıfırlamışlardır" dedi.

 

"Bugün İtibariyle Mücadelemizi Başlatıyoruz"

Hakları gasp edilen 13 emekçiye yasal yollarla haklarını talep edeceği ve alacağı hiçbir kapı bırakılmadığına dikkat çeken işçiler "Hakkımız olanı almak için yapacağımız eylemsel mücadelemizi bugün itibarıyla başlatıyoruz" dedi.

 

"Aşnaz Ve Şimşek'in Evi ve İşyeri Önünde Olacağız"

Son iki yıllık maaş alacakları ve tüm tazmin haklarının derhal ödenmesini veya resmi arabulucular nezaretinde imzalanacak ödeme belgelerinin taraflarına verilmesini talep eden işçiler "Bu bildirimin sonucunda herhangi bir somut gelişme ve haklarımızın ödeneceğine dair resmi bir belge tarafımıza sunulmadığı takdirde eylemlerimiz hem Yasemin Aşnaz'ın evinde hem de Yüksel Şimşek'in evinde ve Yüksel Şimşek'in gayri resmi hissesi olduğunu bildiğimiz Şile The Sing Değirmen Otel önünde İşçi sendikaları desteğini de alarak devam ettireceğimizi bildiririz" dedi.

Gasp edilen haklarının ödenmesi için başlattıkları mücadelede tüm emekçilerin de desteğini beklediklerini ifade eden Önlem OSGB çalışanları, tüm haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı.