< < BES Üyeleri: "Kamusal Sosyal Güvenlik Hakkı İstiyoruz"

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle birçok kentte basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir çok kentte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

İzmir'de Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen BES İzmir Şubesi üyeleri "İnsanca Bir Yaşam, İnsanca Bir Ücret, Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek Bir Haktır" yazılıpankart açtı.

"SGK Emekçilerinin İkramiyeleri Derhal Ödensin" ve "Yılda İki İkramiye Hakkimiz Söke Söke Alırız" yazılıdövizleri taşıyan BES üyeleri sık sık "İkramiye Hakkımız Engellenemez", "Sosyal Güvenlik Haktır Gasp Edilemez" ve "Sefalete Teslim Olmayacağız" sloganları attı.

BES İzmir Şubesi Başkanı Mustafa Güven, zorunlu BES'in kaldırılması gerektiğini belirterek, "Kamusal emeklilik geliştirilmeli, Emeklilikte Yaşa takılanların talepleri kabul edilmeli, kayıt dışı istihdam önlenmeli, çocuk işçilik önlenmeli, işsizlik fonu sermayenin değil işçilerin kullanımında olmalı, GSS Prim borçları silinmeli, sağlıkta özelleştirme durdurulmalı, katılım payları kaldırılarak toplumun tamamı Anayasaya göre sosyal güvenceye alınmalıdır. Gasp edilen yaklaşık 40 adet ikramiyemiz toplu olarak derhal ödenmelidir. GYS Yönetmeliği değişmeli, liyakat geri gelmeli, mülakat kaldırılmalıdır" dedi. Büro Emekçileri eylemi sloganlarla sonlandırdı.