Lezita İşçileri İşten Çıkarmalara Karşı Eylemde

İzmir'de Lezita fabrikasında sendika düşmanlığı ve işten atmalarla devam ediyor. İşçiler bu sabah işten atmalara karşı fabrika önünde eylem yaparak taleplerini açıkladı.

İzmir Kemalpaşa'da faaliyet gösteren Abalıoğlu Lezita fabrikasında Ağustos ayında başlayan sendikalı işçileri çıkarma saldırısı devan ediyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Öz Gıda İş Sendikası'na üye olmaları nedeniyle işten çıkarmalar yaşanmıştı. Sendikalı işçiler yine çeşitli bahanelerle işten çıkarılmaya devam ediliyor.

Kuralsız fazla mesai uygulamalarına tepkilerini dile getiren işçilerden ikisine dün akşam saatlerinde mesai bitiminden sonra telefonla aranarak işten çıkarıldıkları bildirildi. İşçiler işten çıkarmalara karşı bu sabah fabrika önünde eylem yaptı.

İşçiler taleplerini "• İşten çıkarılan tüm işçilerin geri alınması, • Bugünden itibaren eylem yapanlar dahil kimsenin işten çıkarılmaması, • Sendikanın yetki tespitine itirazın derhal geri çekilerek, sendikayla masaya oturulması" olarak sıraladı

İşçilerin iş bırakması üzerine patron fabrikaya jandarma çağırdı.

Jandarma işçileri tehdit ederken, işçiler ise işten çıkarmalara karşı tepkilerini dile getirerek eyleme devam ediyor.