Emlak Konut Önünde İnşaat İşçilerine Polis Saldırısı

İstanbul Finans Merkezi'nde, Emlak Konut, Gür Yapı ve Kiazom firmaları tarafından inşaat işçilerinin gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle İnşaat İş Sendikası ve DİSK/ Dev Yapı İş Sendikası eyleme başladı.

İşçilerin Emlak Konut girişini kapatan işçilere polisin saldırarak uzaklaştırmaya çalışması üzerine oturma eylemine geçen işçiler eylemin geceli gündüzlü devam edeceğini belirtti.

İstanbul Ataşehir'de yapımı devam eden Finans Merkezi şantiyesinde inşaat işçilerinin gasp edilen hakları için İnşaat İş Sendikası ve DİSK Dev Yapı İş Sendikası eyleme başladı.

Emlak Konut, Gür Yapı ve Kiazom firmaları tarafından inşaat işçilerinin gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle Emlâk Konut GYO önünde "Tüm Haklarımızı Alana Kadar Direneceğiz" yazılı pankart açıldı. İstanbul Finans Merkezi'nde işçilere kölece çalışma koşullarının dayatıldığı ve haklarının gasp edildiği belirtilen eylemde Emlak Konut, Gür Yapı ve Kiazom firmaları tarafından inşaat işçilerinin haklarının gasp edildi ve bunun için işçilerin direnişe geçtiği ifade edildi.

Eylem sürerken firma yetkililerinin talebi üzerine sendika temsilcileri yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, patronun işçlierin haklarının yarısını ödemeyi teklif ettiği ve bunu kabul etmeyeceklerini belirten sendikalar eylemi gece-gündüz sürdürme kararı aldıklarını ve tüm haklarını alıncaya kadar eylem alanında olacaklarını açıkladı. Eylen sloganlar ve müzik eşliğinde halaylarla devam etti.

İşçiler, haklarının yarısının ödenmesi talebine tep göstererek tüm haklarının ödenmesi talebiyle Emlak Konut GYO girişinde yol kapatma eylemi yaptı. Polis işçilere saldırarak işçileri kapı önünden uzaklaştırmaya çalıştı.

Bunun üzerine işçiler oturma eylemine geçti. Eylemde patronlara seslenen sendika temsilcileri gasp edilen tüm haklarını kazanana kadar gece, gündüz Emlak Konut GYO önünde eylemde olacaklarını vurgulayarak "İşçilerin hakları gasp edilmeye devam ediyor. Burada yaptığımız eylemin sayısını unuttuk. Bu sizin işçi düşmanı olduğunuzu gösteriyor. 13 işçinin göz göre göre haklarını gasp eden Emlak Konut, Gür Yapı bir kez daha işçi düşmanlığını sergilemektedir. Haklarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. Gece burada kalacağız, kapılarınızı kapatacağız, haklarımızı almadan bir adım geriye atmayacağız. Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" dedi.

İstanbul Finans Merkezi'nde işçilere kölece çalışma koşulları dayatılması ve ücretlerinin ve sosyal haklarının gasp edildiğini teşhir eden konuşmalar yapılarak sloganlarla eyleme devam ediliyor.