< EnerjiSa İşçileri Sabancı Center Önünde Nöbete Başlayacak

İşten atılan DİSK Enerji Sen üyesi EnerjiSa işçileri, işlerine geri dönme talebiyle 4. Levent'te bulunan Sabancı Center önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

EnerjiSa yetkilileri ve sendika arasında Cuma sabahı görüşme yapılacağını belirten EnerjiSa işçileri görüşme gerçekleşinceye her gün 13.00-15.00 arasında Sabancı Center önünde oturma eylemine devam edecek.

İşten atılan ve ise geri dönme talebiyle başlattıkları mücadeleyi sürdüren Enerji-Sen üyesi EnerjiSA işçileri bir kez daha Sabancı Kuleleri önünde eylem gerçekleştirdi.

“Atılan İşçiler Geri Alınsın” pankartının açıldığı eylemde ilk olarak konuşan Enerji Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman, işçilerin en ağır şartlarda çalıştıklarını ve sömürüye, baskılara ve sarı sendikaya karşı DİSK Enerji Sen'de örgütlendikleri için işten atıldıklarını belirtti. Ankara'da Başkent Elektrik önünde verdikleri mücadele sürecinde işten atılma nedenlerini sorduklarını ve bir yanıt alamadıklarını hatırlatan Çokaman, şimdi de yine işlerine geri dönme talebiyle Sabancı Holding'in İkiz Kuleleri önünde olduklarını söyledi. Ardından işçiler konuşma yaparak işten atılma ve mücadele süreçlerini anlattı.

İşten atılan işçilerden Bekir Bayatlı “Ekmeğimizi yazın sıcakta kışın karın altında çalışarak kazandık. Bir günde 04 koduyla işten atıldık. Bayramdan önce söz verdiğimiz gibi hakkımızı aramaya devam ediyoruz. Hiçbir işçinin yalnız olmadığını öğrendik, çocuğumun bana sorduğu sorunun cevabını bulana kadar burada olacağım. Çocuğum bana ‘Baba neden işten atıldın' diye soruyor. Ben çocuğumun sorduğu o sorunun cevabını istiyorum. Bu cevabı almadan da burada olmaya devam edeceğim” dedi.

Sabancı Holding ve EnerjiSa yetkililerine seslenen Erdal Şener ise iki aydır işsiz olduklarını belirterek “Bakmakla yükümlü olduğumuz, çocuklarımız, ailelerimiz var. Defalarca söylediğimiz gibi, eğer bizim bir suçumuz varsa gelin burada basının kamuoyunun karşında bunu bize söyleyin. Eğer bir suçumuz varsa biz özür dileyip çıkıp gideriz. Ben ilk defa eylem yapıyorum, megafonu ilk defa elime alıyorum. Bizim elimizde megafon değil, pense, tornavida olması lazım. Biz işimiz, ekmeğimiz için buradayız. Bizim tek derdimiz var onun için buradayız. Biz işimizi geri istiyoruz” dedi.

İşten atılan işçilerden Ahmet Kelle ise haksız ve hukuksuzca işten atıldıklarını belirterek "Biz sendikalı işçileriz toplu sözleşmeye göre çalışıyoruz. Toplu sözleşmenin hiçbir kanunu uygulanmadan hukuksuzca atıldık, hukuksuzluk son bulana dek mücadele edip hakkımızı alacağız” dedi.

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ise enerji işçilerinin işten atılma tedirginliği altında çalıştıklarını ve sendikal mücadelenin aynı zamanda güvencesizliğe karşı da bir mücadele olduğunu, işçilerin, DİSK Enerji Sen üyesi olmaları nedeniyle işten atıldıklarını ifade etti.. Bugün mücadele programı açıklayacaklarını duyurduklarını fakat EnerjiSa yetkililerinin randevu taleplerine yanıt verdiğini aktaran Keskin, "Cuma günü sabah 8.30’da görüşme yapılacak. Cuma günü yapılan görüşmede güzel bir haber verilmesini bekliyoruz. O haberi alana kadar da yarından itibaren Cuma’ya kadar her gün 13.00-15.00 arası bu kapının önünde nöbette olacağız” dedi.

EnerjiSa işçilerinin işlerine geri dönmek için mücadele verdiklerini vurgulayan Keskin, "Biz biliyoruz ki, mücadelede kazanan biz olacağız, biz olacağız" diyerek EnerjSa işçileriyle dayanışma içinde olanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Yarın saat 13.00-15.00 arasında Sabancı Center önünde nöbette olacaklarını belirten işçiler "Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.