< < "Bayram Harçlığı Değil, İkramiyemizi Verin!"

Emekliler, Mersin'de ve Antalya'da iktidarın verdiği bin 100 lira bayram ikramiyesini protesto etti.

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli Sen) Mersin ve Antalya Şubesi, üyeleri, emeklilere 1100 lira bayram ikramiyesi verilmesine tepki gösterdi.

Mersin'de Özgür Çoçuk Parkı’nda “İnsanca Yaşamak İstiyoruz”yazılı pankartı açan emekliler, “Zam, Zulüm, Yoksulluk İşte AKP” ve “Saraya Değil, Emekçiye Bütçe” sloganlarını attı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sayıldız ve nin katıldığı açıklamada, emekliler AKP’ye kırmızı kart gösterek tepkilerini dile getirdi.

 

"İkramiyenin Arttırılmayacağını Söylemek Akıl Tutulması"

Emekli Sen Mersin Şube Yönetici Ahmet Karakuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emeklilere ödenecek tutarının 1100 lira olacağı ve miktarın arttırılmayacağı yönündeki açıklamasının akıl tutulması olduğunu ifade ederek, “Bu akıl tutulması değilse ki, değildir, tükenmişliğin yönetememenin sonucudur Bakanın bu açıklamasını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

"Ememlileri Yok Sayanlar Derslerini Alacaklar"

Günü geldiğinde emeklileri yok sayanları emeklilerin de yok sayarak siyasal iktidara seçimde gereken dersi vereceklerini belirten Karakuş, “Bakan, yazacak bir hikâyeleri kalmayanların şaşkınlığını yaşıyor. Bu siyasi intihardır. AKP’nin ölümü gösterip, sıtmaya razı etme taktikleri emeklilerin kanacağı taktikler değildir. Bu oyunlara karnımız toktur. Siyasi iktidara sesleniyoruz derhal emeklilerin bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çekin. Aile büyükleri olarak çoluk çocukları, torunları ve eş dostları ile bir nebze de olsa birlikte, daha insanca vakit geçirmelerini engellemeyin. Çocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine ışıyacak gülümsemeye engel olmayın. Bütün emeklilere çağrımızdır Hak verilmez alınır. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” diye vurguladı.

 

"Emeklileri Yok Sayanları Emekliler De Yok Sayacak"

Antalya'da ise Emekli Sen Antalya Şubesi üyeleri Attalos Heykelli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Bayram Harçlığı Değil, Güncel İkramiyemizi Verin” yazılı pankart açılan eylemde konuşan Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “Günü geldiğinde emeklileri yok sayanları emekliler de yok sayacaktır. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.