< Enerji İşçileri: "Durmayacağız, Susmayacağız!"

Hukuksuzca işten atılan Enerji Sen üyesi EnerjiSa işçileri Güler Sabancı'ya mektup işten atılmaları, yaşadıkları sıkıntılar ve mücadele sürecini anlatan yazdı. İşçiler sonuç alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Sabancı Holding'e ait EnerjiSa'da Enerji Sen üyesi oldukları için işten atılan işçilerin Başkent Elektrik önünde eylemi devam ediyor. Tüm çabalarına rağmen 24 gündür karşılarında bir muhatap bulamadıklarını belirterek Güler Sabancı'ya mektup gönderdi. İşçiler mektuplara cevap alana kadar susmayacaklarını  vurguladı.

Başkent Elektrik'te uğradıkları haksızlıkları anlattıkları mektupları Ankara'daki Yenişehir PTT'ten Çalışma Bakanlığı'na ve Güler Sabancı'ya gönderdi.

Hiçbir gerekçe göstermeden işten atılan EnerjiSa işçileri, Güler Sabancı'ya mektup yazdıklarını belirterek PTT önünde kısa bir açıklama yaptı. Enerji Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman, karşılarında bir muhatap bulamadıkları için işçilerin bugün mektup gönderdiğini söyledi. Çokaman, "Umuyoruz ki bu mektuplar karşılık bulsun. Ancak yine de bu mektupları yazmakla birlikte mücadelemiizi, hak arama kavgamızı, iş ve ekmek kavgamızı devam ettireceğiz. Bize yazılı bir açıklama yapılana kadar bu mücadele devam edecek" dedi.

"Bu Mektuplarda Çocuklarımızın Dilinden Dökülenler Var"

Bekir Bayatlı "Sanmayın ki, bu mektuplar işçinin üç satırlık bir yazısıdır. Ailelerimizin sıkıntıları var.Çocuklarımızın dilinden çıkan cümleler var. Biz gerçek patronumuzun kim olduğunu bilmediğimiz için Güler Sabancı'ya mektup yazdık. Taahhütlü gönderdik. Bu mektupların cevabını alana kadar durmayacağız. Bu mücadelenin Ankara ayağı olduğu gibi İstanbul ayağı, Almanya ayağı var. Bunları peşpeşe yürüyeceğiz. Durmayacağız susmayacağız, direne direne kazanacağız!"

EnerjiSa işçisi Erdal Şener "4 Haftadır mücadele ediyoruz. Suçsuzluğumuzu bütün kamuoyuna anlattık fakat yöneticilerimize anlatamadık. Bu yüzden en yetkili kişi Güler Sabancı'ya mektup yazdık. Bu mücadele burada bitecek mi?

"Gücümüzün Yettiği Yere Kadar Gideceğiz"

Tabi ki hayır gücümüzün yettiği yüreğimizin götürdüğü yere kadar gideceğiz. Biz ailelerimize söz verdik ve bir sonuç alana kadar mücadeleyi gücümüz yettiği sürece devam ettirceğiz kimsenin şüphesi olmasın" diyerek mücadelde edeceklerini söyledi.