Enerji İşçileri: "Sabancı'nın İkiz Kuleleri Önüne Eyleme Geleceğiz"

İşten atılan EnerjiSa işçileri 22 gündür işleri ve sendikal hakları için mücadelede ederken denetime gelen Alman EON firmasına seslenen işçiler "Madem denetime geldiniz bir de buradaki işten atılan işçileri dinleyin" diye seslendi.

EnerjiSa işçileri Enerji Sen üyesi olmalarının ardından çeşitli bahanelerle hukuksuz şekilde işten atılmaları üzerine başladıkları eylemlerinin dördüncü haftasında.

Enerji Sen üyesi işçiler Ankara'da Tok Sokak'ta bulunan Başkent Elektrik önünde her gün eylem yaparak taleplerini haykırmaya devam ediyor

 

"Denetime Gelmişken Bir De İşten Atılan İşçileri Dinleyin"

Bugün yine Başkent Elektrik önünde bir araya gelen işçiler Sabancı Holding'in enerji ortaklarından Alman EON firmasının denetime geldiğini belirterek EON firması yetkililerine "Madem EnerjiSa'yı denetlemeye geldiniz. Bir de buradaki işten atılan işçileri dinleyin.

Tok Sokak'taki işyeri önünde yapılan eylemle devam ediyor. EnerjiSA'yı denetlemeye gelen Alman ortağı EON'a seslenen DİSK/Enerji-Sen "Madem denetime geldiniz, bir de atılan işçilerden dinleyin" dedi.

Eylemde konuşan DİSK Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman işçilerin hukuksuz bir şekilde işten atıldıkları için dört haftadır mücadele verdiklerini hatırlattı. EnerjiSa ve Sabancı Holding'e ait reklam ve tanıtımlarda, "müşteri memnuniyeti", "kaliteli hizmet" vb. ifadeler kullanıldığını belirten Çokaman "Peki ya bu hizmeti veren işçilerin durumu? Hukuksuzca işten attığınız işçilerin durumu? Sizin tanıtımlarınızda söylediklerinizle uygulamalarınız ve gerçekler birbiriyle uyuşmuyor" dedi.

 

"İşten Atmaları İş Cinayetlerini De Denetleyin"

Denetim için gelen EONfirması yetkililerine seslenen Çokaman, "Madem denetleme yapacaksınız, madem ortaksınız, gelin işten çıkarmaları da denetleyin. Ortağınızın yüzde 110 kâr artışına rağmen işçilerine verdiği asgari ücret düzeyindeki ücretleri de denetleyin.

Sendikaya üye olduğu için arkadaşlarımız baskı görüyor. Madem denetleyeceksiniz, bunu da denetleyin.

Geçtiğimiz hafta Hatay Yayladağ’da bir arkdaşımız iş kazasında yaşamını yitirdi. O kârların arkasında çok önem verdiğiniz işçi sağlığı ve güvenliği ihlalleri var. Bunları da denetleyin" diye seslendi.

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ise EON firması denetime geleceği için önceden işçilerin aranarak giyimlerine, dikkat etmeleri, araçlarını yıkamaları, kullanacakları araç ve teçhizatların tam olması ve işlerin hatasız yapılması konusunda uyarıldıklarını belirterek, "Diyelim istediğiniz gibi her şeyi ayarladınız, denetimden geçtiniz, peki ülkenin dört bir yanına dağılmış olan işten atma ve direniş haberlerini ne yapacaksınız?" diye sordu.

"Sabancı'nın İkiz Kuleleri Önüne Geleceğiz"

Keskin "Bizler çocuklarımıza söz verdik. İşimizi ekmeğimizi geri almadan dönmeyeceğiz dedik. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa tarihini daha sonra açıklayacağız. İstanbul'da Sabancı'nın İkiz Kuleler'i önünde eyleme ve kalıcı olmaya geleceğiz. Sabancı Holding'in önünü eylem alanına çevireceğiz" dedi.