Gaziantep Spor İşçileri 5 Yıldır Ödenmeyen Tazminatlarını İstiyor

Antep’te 2017 yılında kapanan Gaziantepspor’dan tazminatlarını alamayan 40 işçi, alacakları için Antep Valiliği önünde 3 gündür oturma eylemi yapıyor. Toplamda yaklaşık 5 milyon lira alacakları olduğunu aktaran işçiler ellerinde mahkeme kararı olmasın rağmen tazminatlarının ödenmediğini ve sorunu çözecek muhatap bulamadıklarını belirtti.

Antep’te daha önce Süper Ligde bulunanGaziantepspor, kötü yönetimler sonrası Bal Ligine düşmüş, sonrasında ise ligden çekilmişti. Gaziantepspor tesislerinin Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar kapanmasının ardından işsiz kalan 42 işçi ise tazminatlarını alamamıştı.

Toplamda 5 milyon lira alacakları bulunan işçiler Belediye, Valilik ve kentin çeşitli yerlerinde basın açıklaması yaparak tazminatlarının ödenmesini istemişti.

Gaziantep Spor’un kapanmasından bu yana tazminatları ödenmeyen işçiler halen, alacaklarının ödenmesi için muhatap arayışında.

İşçiler 3 gündür tazminatlarının ödenmesi için Antep Valiliği önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçiler daha önce de Vali ve Belediye yetkilileriyle, AKP İl Başkanı ile, milletvekilleriyle görüşmesine rağmen herhangi bir sonuç elde edememişti.

Ellerinde tazminat alacaklarının olduğuna dair mahkeme kararı bulunmasına rağmen, tazminatlarının ödenmesinin sağlanması için bir muhatap bulanamadıklarını belirterek Valilik önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.