< < Örgütlenme Ve İşten Atma

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve aynı kişiye ait olan Ergsan Basınçlı Demir Döküm Sanayi Fabrikası ve Erpen Pencere-Kapı Aksesuarları Fabrikası'nda sendikal örgütlenme başlatan 3 işçi işten atıldı.

74 işçinin çalıştığı Ergsan Fabrikası'nda örgütlenme çalışmalarına başlayan Birleşik Metal-İş Sendikası, yaklaşık 40 işçiyi sendikaya üye yaparak çoğunluk yakalamışken, patronun Erpen Fabrikası'ndan 26 işçiyi Ergsan'da çalışıyor göstermesi üzerine, sendikanın 74 işçi ile sağladığı yasal çoğunluğun üyeliği boşa çıkarıldı ve sendika 100 işçi üzerinden üye çoğunluğu sağlamak zorunda bırakıldı. Sendikanın örgütlenme çalışmasını önlemek için 3 işçi işten atılırken çalışmakta olan işçiler ise patronun tehdit ve şantajlarına maruz kaldı.

İşten atılan 3 öncü işçi fabrika önünde işe geri alınma talebiyle grev yaparken, sendika da 100 işçi üzerinden yetkili olmak için mücadele ediyor. İşçiler kararlılıklarını "Sendikayı fabrikada yetkili hale getirmek için yola ilk çıktığımızda işten atılabileceğimizi biliyorduk. Mücadelemize devam edeceğiz." sözleriyle dile getiriyorlar.