Uğur Tekstil işçileri sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamayla eylemi sona erdirdiklerini hukuki mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. İşçiler destek verenlere teşekkür ederken, işçilere arkasını dönenleri de unutmayacaklarını ifade etti.
Urfa'da bulunan Uğur Tekstil fabrikasında DİSK'e bağlı Tekstil Sendikası'nda örgütlenmelerinin ardından işten atılan işçiler aylarca patronun baskı ve tehditleri sendikanın işbirlikçiğine karşı sürdürdükleri eylemi sona erdirdiklerini duyurdu.
"Kazanamadık Ama Yenilmedik De..." İşçiler, "Kazanamadık, ama yenilmedik de. Sonuna kadar haklı ve onurlu bir mücadele verdik" ifadelerini kullandı.
DİSK Tekstil Sendikası Genel Başkanvekili Mehmet Ali Başak'ın patronun mahkemeye sunduğu tanık listesinde yer alarak işçilere karşı şahitlik yaptığını hatırlatan işçiler, sendika genel merkez yöneticilerinin "pul parasını" bahane ederek mahkemenin istediği üyelik bilgilerini uzun süre mahkemeye göndermediğine dikkat çekti.
"Sendika Kendi Üyeleri İşten Atılsın Diye Mahkemede Üye Sayısını Düşük Gösterdi"
Uğur Tekstil işçileri sendikanın ihanetine ve patronla yaptığı işbirliğine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Biz artık bundan daha fazla alçalamazlar, cesaret edemezler, sonuçta DİSK'e bağlı bir sendika, DİSK yönetimi buna izin vermez, bu kadarına göz yummazlar diye düşünürken, daha beterini yaptılar. Kazım Doğan ve genel sekreterin imzasıyla mahkemeye gönderdikleri yazıda işten atıldığımız tarihte sendikanın 160 üyesi olduğu halde sadece 53 üye olduğunu ve biz atıldıktan sonra üye sayısının arttığını söylediler. Kendi üyesi işçiler davayı kaybetsin diye patronun isteğiyle mahkemeyi yanıltmak için böyle bir yalanı böyle bir alçaklığı bile yaptılar."
"Tekstil Başkanı 'İşçileri İşe Almayın' Yazısı Yazdı"
İşçiler, Tekstil Sendikası bölge temsilciliği görevini sürdürürken işçi direnişlerine destek verdiği için görevden alınan Mehmet Türkmen ve Küresel Sanayi İşçileri Sendikası (IndustriALL) Temsilcisi Kuvvet Lordoğlu'nun yardımıyla işe dönmek için Zara'ya rapor yazarken Tekstil Genel Başkanı Kazım Doğan'ın Zara'ya işçilerin işe alınmaması için yazı yazdığını aktardı.
"Bu Alçaklığı Bildirdiğmiz DİSK Geri Dönüş Ve Açıklama Yapmadı"
İşçiler, "Bütün bu alçaklığı bu ihaneti belgeleriyle kamuoyuna açıkladık. DİSK merkezine, DİSK Genel Başkanı sayın Arzu Çerkezoğlu'na, sayın Remzi Çalışkan'a ve DİSK'e bağlı bütün sendikalara bu olanları anlatan dilekçe gönderdik. Ama ne bir geri dönüş ne de tek bir açıklama yapıldı" diye aktardı.
Yürüttükleri mücadele sonucu küresel sendika IndustriALL ve Zara markasının çabasıyla Uğur Tekstil patronu Hayri Uğur'un geri adım attığını ve mücadeleleri sonucu 65 işçinin iş başı yaptığını belirten işçiler "İşçiler işe alınmasın ve davaları kaybetsinler diye patronla işbirliği yapan DİSK Tekstil Sendikası yöneticilerinin işe dönen işçileri kendi başarısı gibi göstermeye çalışmasına tepki gösteren Uğur Tekstil işçileri, "Davasından çaresizce feragat edip işe dönen arkadaşlarımıza asla kırgın ve küs değiliz" dedi.
"Fabrikada Çalışan Arkadaşlarımızı Düşünerek Direnişi Sona Erdirdik"
Son yapılan anlaşma nedeniyle 31 işçiyle birlikte 1 Nisan günü fabrikaya gittiklerini fakat patronun bir kez daha sözünü tutmadığını hatırlatan işçiler, "Ama biz artık fabrikada çalışan arkadaşlarımızı düşünerek markanın Uğur Tekstil ile ilişkisini kesmesi ve fabrikanın kapanma ihtimalinin önüne geçmek için eylemlerimize son verdiğimizi, bundan sonra mücadelemizi hukuki anlamda sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla bildirmek isteriz" ifadelerini kullandı.
"Destek Verenleri De Sırtını Dönenleri De Unutmayacağız"
Mücadele sürecinde yanlarında olan Bir Tek-Sen Genel Başkanı Mehmet Türkmen'e, parti ve kurum temsilcilerine, basın emekçilerine, işçilerin direnişlerine ses veren herkese teşekkür eden işçiler, "Biz bir direniş destanı yazarken ihanetin kitabını yazan sendikasının 'çantacı' başkanı Kazım Doğan'a ve patrona sonradan ortak olan sözde sol bir partili küçük ortağı ve avukatına arka çıkıp bize sırtını dönenleri de yazdık deftere. Hiçbir şeyi unutmayacağız" diye belirtti.