Enerjisa'da işten atılan Enerji Sen üyesi işçilerin Başkent Elektrik önündeki eylemi ve boykot çağrısı sürerken bugün EnerSa yetkilileriyle yapılan görüşmede işçilerin işe alınmayacağı belirtildi. Enerji işçileri ise mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Sabancı Holding'e bağlı Enerjisa'da işten atılan Enerji Sen üyesi işçilerin Başkent Elektrik önündeki eylemi ve boykot çağrısı devam ederken bugün Enerjisa yönetimi ve Milletvekilleri Kani Beko ve Yıldırım Kaya arasında görüşme gerçekleştirildi.

EnerjiSA yetkilileri ile milletvekillerinin yaptığı görüşme sonrasında milletvekilleri görüşme sonrasında Enerji Sen yöneticileri ve işçilerle birlikte bir açıklama yaptı.

EnerjiSA yönetimi görüşmede işçilerin çıkışı için bir gerekçe sunmadı. İşçilere sözlü ve yazılı ihtar çekilmediğini, işçilerin disiplin kurulu kaydının olmadığını ifade eden şirket yönetimi, işçilerin sendikal gerekçelerle atıldığını da kabul etmedi.

Eski DİSK Başkanı ve CHP milletvekili Kani Beko “İşe iade davasını kazanırlarsa işe geri alacak mısınız” sorusuna ise “Hayır, hakları ne ise onları vereceğiz ama işe geri almayacağız” yanıtı verildiğini aktardı.

DİSK Enerji Sen Başkanı Süleyman Keskin ise konuşmasında "Biz bunu kabul etmiyoruz, 'Bu işçileri işe almayacağız’ sözü yüzümüze çok defa dendi ama bir şeyin altını çizmek istiyorum. Onlar gözünü karartmış olabilirler ama biz de gözümüzü kararttık. Bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Biz en başından beri kanunlar çerçevesinde hareket etmeye çalıştık" dedi. Enerji Sen üyesi işçilerle Tes İş üyesi işçilerin sayısı arasında bir fark bulunduğunu, işten atılan Tes İş üyesi işçi sayısının daha fazla olduğunu belirterek "Ama biz sendikal anlayış olarak şunu en başından beri dile getiriyoruz: İşten atılan hangi arkadaşımız varsa, sendikası ne olursa olsun, evine ekmek götürmeye çalışan, ailesine bakmakla yükümlü arkadaşlarımız hepsi haksız yere atıldı. Direnen işçi arkadaşlarımızla birlikte herkesin hakkını savunacağız" dedi.

EnerjiSa yöneticilerinin işçileri işten atma konusunda haklı bir neden gösteremediğini kabul ettiklerine dikkat çeken Keskin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haklıyız, doğruyuz. Yasalar da bizden yana. Daha önce de söylemiştik. İşçi arkadaşları işten atmaları için bir tane haklı gerekçe sunarlarsa emin olun o direnişi bırakacağız. Ama bir kez daha bir işçi arkadaşımızın kabahatini söyleyemediler. Söyleyemeyecekler de. Şunu iyi bilsinler, biz çocuklarımıza bir söz verdik. ‘Bu bizim ekmek davamızdır’ dedik. Bu mücadeleye başlarken de ‘Ekmeğimizi almadan geri dönmeyeceğiz’ dedik. Ülkenin dört bir yanında binlerce insan EnerjiSA işçilerinin sesini soluğunu memleketin dört bir yanına taşıyorlar. Onlar taşıdıkça biz de direnmeye devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Gerekiyorsa buradan çıkacağız, İstanbul’da Sabancı Holding’e kadar il il yürüye yürüye, eylemlerimizi gerçekleştire gerçekleştire, kamuoyuyla paylaşarak mücadelemizi büyüteceğiz!

Onlar istedikleri kararlı olsunlar, inanmış işçilerin birliğinin önünde hiçbir güç durmayacak. Bu mücadelenin sonunda da kazanan Başkent direnişçileri olacak, Türkiye’deki bütün direnişçi işçiler olacak. Birlikte omuz omuza güvencesizliğe karşı yürüttüğümüz bu mücadeleyi zaferle sonuçlandıracağız" dedi.

İşten atılan İşçilerden Erdal Şener ise "Eğer ortada bir suç varsa ben özür dilemesini de bilirim. Kimse haksız şekilde beni işten atamaz. Atarsa hesabını sorarım. Sormazsam da engelli çocuğumun hakkını ödeyemem. Biz mücadelemize kamuoyunun da desteğiyle devam edeceğiz" dedi.