< Bu Düzen Böyle Gitmez!

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB bugün ortak bir açıklama yaparak “1 Mayıs Birlik ve Dayanışma Gününde Türkiye’nin dört bir yanında omuz omuza olacağız” dedi ve 1 Mayıs çağrısı yaptı.

“Yaşasın 1 Mayıs” pankartı asılan salonda açıklamayı DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu ve işçi emekçi sınıfın içinde bulunduğu ekonomik şartları hatırlattı.

“Gün şikayet etme günü değildir” diyen Çerkezoğlu, “Biz tüm sömürülenler, yoksullaşanlar, ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 82 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var.” dedi ve 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününün ülkenin dört bir yanında gücümüzü ve coşkumuzu meydanlara taşıdığımız bir gün olacağını vurguladı.

“Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de işçilerin ve emekçilerin, bu günü kendi belirledikleri, kentin en merkezi meydanlarında, İstanbul’da da Taksim 1 Mayıs alanında coşkuyla kutlama hakkı vardır. Ulusal ve uluslararası mahkemelerce de kabul edilen bu hakkın 2013 yılından beri keyfi biçimde gasp edilmesini, Taksim 1 Mayıs alanının yasaklanmasını kabul etmediğimizi ve Taksim 1 Mayıs meydanı yasağı başta olmak üzere, yasakların kalktığı bir ülke için mücadele kararlılığımızı buradan bir kere daha ifade etmek isteriz” diyen Çerkezoğlu, “Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında omuz omuza olacak”larını söyledi.

Açıklamanın ardından basın emekçilerinin sorularını yanıtlayan Çerkezoğlu, diğer konfederasyonlarla da görüşmeler yaptığını ve bu görüşmelerin sürdüğünü, 1 Mayıs’ın en geniş, kitlesel biçimde geçmesi için çağrılarını yinelediklerini söyleyerek, herkese 1 Mayıs’ta birlikte mücadele çağrısı yaptı.