Enerjisen üyesi EnerjiSa işçileri Başkent Elektrik önünde 7 gününde. Hukuksuz bir şekilde işten atılan Ener Sen üyesi EnerjiSa işçileri polis saldırısı, ve gözaltılara rağmen Başkent Elektrik önünde eylemlerine devam ediyor.

Sabancı Holding'e bağlı Enerjsa'da da çalışan Enerji Sen üyesi işçiler sendikalı oldukları için hukuksuz bir şekilde işten atıldı. Performans düşüklüğü, uygun pozisyon bulunmadığı gibi bahanelerle işten atılan işçiler işten atılmaları üzerine Ankara'da Başkent Elektrik önünde, polis saldırısı ve gözaltılar rağmen eylemlerine devam ediyor.

"Sahip Olduğunuz Servet Bizden Çaldıklarınızdır" yazılı pankart açan Enerji Sen üyesi işçiler bugün 7. kez Başkent Elektrik önünde eylemdeydi.

 

"Gözaltına Alan Polis Kaldırıma Mahkeme Kurmuş Bize Dava Soruyor"

İlk olarak konuşan işten atılan işçilerden Bekir Bayatlı "Polis kaldırıma mahkeme kurmuş.Bana soruyor 'Dava açtın mı?' Bugün dosyamla geldim. Biz haklı mücadelemizi hukuki yollarla da sürdürüyoruz. Bizde her şey kanıtlı ispatlı. Ama ben aboneden dayak yiyince soruyor musunuz? 'Sen neden dayak yedin?' diye. Sormazsınız, soramazsınız?" diyerek polisin patronları korumak için talimatla işçileri engellediğini ifade ederek, "Biz burada hak arıyoruz. Biz talimatlarla değil işimizin ekmeğimiz için buradayız" dedi.

Bayatlı, Enerjisa patronlarına da seslendi. Enerjsa yönetim kurulu üyelerinin "huzur hakkı' adı altında 30 bin lira maaş aldıklarını hatırlatan Bekir Bayatlı "Bunca işçi açken, sefalet içindeyken 30 bin lira alıyorsunuz. Huzurlu musunuz bari?" diye sordu.

 

"Alnımızdan Damlayan Teri Size 'Huzur'la Yedirmeyeceğiz!"

Günlerdir haksız ve hukuksuzca atıldıkları işlerine dönmek için mücadele verdiklerini belirten Bayatlı, "Biz kaldırıma mahkeme kurmuyoruz. Biz sokaklarda direnerek hakkımızı arıyoruz" dedi. Enerji-Sa yönetiminin aldığı paranın ise işçilerin alınteri olduğunu vurgulayan Bayatlı "Benim alnımdan damlayan terle sen oturduğun yerden 30 bin lirayı cebe indireceksin! Yok öyle yağma! Biz o parayı size 'huzur'la yedirmeyeceğiz" dedi. İşlerini geri alana kadar her yeri eylem alanına çevireceklerini de belirterek "Hadi bakalım bir işçiyi daha işten atın" diye uyarıda bulundu.

 

"Hadi Cesaret Edebiliyorsanız Yapın Böyle Bir Hata!"

Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde hak arama mücadelesi verdiklerini belirten Mehmet Ali İçindere ise yaptığı açıklamada "Bir hafta boyunca sesimizi duyurduk ancak şirket duvar gibi davranmaya, görüşme taleplerimize geri dönmemeye devam ediyor. Ancak bir yandan da ne yaptığımızı, ne söylediğimizi merak ediyor olacak ki, geçtiğimiz cumartesi günü Sakarya Caddesi’nde yaptığımız basın açıklamasına bir “Ajan” göndererek bizim fotoğraflarımızı çekmeye kalktı" dedi.

İçindere "Ne yapacaksınız? Bizlere desteğe gelen arkadaşlarımızı fişleyip onları da mı kapının önüne koyacaksınız? Hadi cesaret edebiliyorsanız yapın böyle bir hata!" diye seslendi.

Eylemleri devam ederken açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarının yine yükseldiğini,doğalgazdan yiyecek maddelerine ve temel ihtiyaç maddelerine zam gelmeye devam ettiğini anımsatan İçindere, "Ancak biz bu durumdayken bir avuç zengin, bir avuç patron servetlerine servet ekliyor, keyif çatıyorlar. Boğazlarda yalılarda yaşıyorlar" dedi.

 

"Pandemide Sabancı'nın Servetine Servet Kattık"

Sermaye sahiplerinin evden çıkma yasakları dönemini en pahalı önlemlerini alarak geçirdiklerini Ancak enerji işçilerinin yine sokaklarda olduğunu belirterek, "Arıza onarmaya devam ettik, sayaç okumaya devam ettik. Ve bu emeğimizle Sabancı’nın servetine servet kattık. Tam da bu yüzden sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır!' dedi.

 

"Buyrun Size Eşitsizliği Giderme Fırsatı"

Güler Sabancı'nın Ocak ayının başında yayınladığı mektupta "Pandeminin zor kazanılan derslerinin herkes için daha eşit bir geleceğe ulaşmak adına önemli bir fırsat olduğunun farkına varmalıyız.” diye yazdığını hatırlatan İçindere Sabancı Holding'e seslenerek "İşte buyurun size farkına varma fırsatı. Eğer eşitsizlikleri gidermek istiyorsanız, kimseyi arkada bırakmamak gibi bir derdiniz varsa işimizi bize geri iade edersiniz!" dedi.

Enerji Sen üyesi işçiler işlerine dönünceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ve Sabancı Holding'e bağlı tüm işyerlerini eylem alanına çevireceklerini belirterek ve boykot çağrısını yineleyerek eylemi sonlandırdı.

İşe