Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan Enerji Sen üyesi EnerjiSa işçilerine polis saldırdı. Enerji-Sen Genel Başkanı Keskin'in de aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Keskin gözaltı aracından kamuoyuna Sabancı'ya ait tüm kurumları eylem alanına çevirme çağrısı yaptı.

İşten atılan DİSK'e bağlı Enerji Sen üyesi EnerjiSa işçileri Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde işten atılan işçilerin işe iade edilmesi ve baskıların son bulması talebiyle oturma eylemi yapan işçilere polis saldırdı.

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Kurucu Genel Başkan Kamil Kartal, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman ile Bekir Bayatlı ve Mehmet Ali İçindere'yi gözaltına aldı.

 

Gözaltına alındıktan sonra polis aracından kamuoyuna seslenen video Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, gözaltılarla bu mğcadelnin engellenemeyeceğini belirtti. Keskin, "Başkent Elektrik'te bugün yürüttüğümüz mücadelenin başından beri haklı, meşru ve doğru olduğunu biliyoruz ama yasadışı şekilde bugün gözaltına alındık. Tek derdimiz işçi arkadaşlarımızın geri işe dönme mücadeleleri. Bugün bizi gözaltına aldıklarında bizim vazgeçeceğimizi sananlar yanılıyor. Çağrımız bütün emek dostlarınadır: Sabancı'ya ait ne kadar kurum varsa, emek dostlarını hepsini eylem alanına çevirmeye davet ediyoruz" diyerek enerji işçileriyle dayanışma çağrısında bulundu.

Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Enerji İşçileriyle Dayanışmaya Çağrı

Ayrıca Enerji Sen, sosyal medya hesaplarından İstanbul'da yapılacak basın açıklaması duyurusu yaptı.

Paylaşımda" Başkent Elektrik'te yaşanan gözaltıların ardından tüm İstanbul halkı ve tüm emek dostlarını bu hukuksuzluğa karşı herkesi enerji işçileriyle dayanışmaya çağırıyor" denildi.

İstanbul'da yapılacak basın açıklaması bilgileri ise şöyle:

Tarih: 31.03.2022 Perşembe

Yer: Kadıköy Süreyya Operası önü

Saat: 18.30