< "Sinbo'da Atılan İşçiler Geri Alınsın"

Sinbo fabrikasında aralarında TOMİS üyeltinin de bulunduğu işten atma saldırısına karşı fabrika önünde eylem yapıldı. TOMİS ve İşçi Emelçi Birliği, Sinbo'daki sömürü baskı ve işten atmaları teşhir ederek "İşten atılan işçiler derhal geri alınsın" dedi.

İstanbul Haramidere Sanayi Sitesi'nde bulunan Sinbo elektrikli ev aletleri üreten Sinbo fabrikasında ağır çalışma koşullarına karşı gelen işçilere yönelik hukuksuz işten atma saldırısı ve sendika düşmanlığı devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde aralarında Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyelerinin bulunduğu işçiler “daralma” bahanesiyle işten çıkarılmıştı.

İşçi Emekçi Birliği bugün TOMİS üyeleriyle birlikte Sinbo fabrikası önünde işten atmalara karşı gerçekleştirdi.

“Sendikal Faaliyet Engellenemez. Atılan İşçiler Geri Alınsın” yazılı pankart açılan eylemde sık sık “SiNbo İşçisi Yalnız Değildir” “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” “Direne Direne Kazanacağız” “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları atıldı.

 

"Sessiz Ve Örgütsüz Olduğumuz İçin Haklarımızı Kaybediyoruz"

Sinbo işçilerine seslenen TOMİS üyesi Dilbent Türker, gasp edilen haklara karşı mücadele etme çağrısı yaparak “Sessiz kaldığımız için iş kazaları artıyor, mobbing ve baskıyla karşı karşıya kalıyoruz, yasal haklarımızı kaybediyoruz” dedi. TOMİS’e üye olma çağrısı yapan Türker patronların azgınca ve pervasızca saldırılarına karşı mücadelenin meşru olduğuna dikkat çekti.

İşçi Emekçi Birliği adına açıklama yapan Çetin Deste “Farplas işçilerinin taleplerini Farplas Genel Merkezi önünde haykırdık. Bugün de Sinbo’nun işten atma saldırısına karşı buradayız” dedi.

 

"İşçileri Açlığa Mahkum Eden Patronların Zenginliğinin Temelinde İşçilerin Alınteri Var"

İşçilerin çalışma ve yaşam koşullarının ağırlaştığını vurgulayan Deste, “Ücretlerimiz enflasyon karşısında erirken, yaşam koşullarımız ağırlaşırken patronlar keyfi işten atmalarla işçi-emekçileri açlığa mahkûm ediyor. Unutmayalım ki patronların zenginliğinin temelinde biz işçilerin alınteri var. Biz olmazsak onlar da olmaz” dedi.

"Sinbo İşçisi Yalnız Değildir"

İktidarın teşvikler ve yasal düzenlemelerle patronların her istediğini karşıladığını, işçilerin talepleri söz konusu olduğunda hiçbir şey yapmadığını vurgulanan Deste, Sinbo işçilerine örgütlü ve sendikalı olmaları TOMİS’e üye olmaları çağrısında bulunarak “İşçi Emekçi Birliği olarak işten atmalara karşı mücadele eden işçilerin yanındayız. Sinbo patronu bilmeli ki işçi ve emekçiler Sinbo işçisinin yanındadır” dedi.