< İşçi Emekçi Birliği'nden Farplas işçilerine Dayanışma Ziyareti

İşçi Emekçi Birliği, 51 gündür işe dönme mücadelesini sürdüren Farplas işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Farplas'ın dünya markası olmasını sağlayan işçileri nasıl acımasızca söndürdüğünü ve haklarını aradıklarında işten attığını teşhir edilerek Farplas işçileriyle dayanışma içinde mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Gebze Çayırova'da bulunan Farplas fabrikasında sendikalı oldukları için işten atılan Farplas işçilerinin mücadelesi 51. gününde. İşçi Emekçi Birliği, Farplas işçileriyle birlikte Maslak'ta bulunan Farplas Genel merkezi önündeydi.

"İşçi Düşmanı Farplas! Sendika Haktır Engellemez" yazılı pankart ile "Farplas İşçisi Köle Değildir", "İşçi Düşmanı Ömer Burhanoğlu", "Sendika Haktır Engellenemez", "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "İşçi Düşmanı Ahu Serter" yazılı dövizler taşındı.

 

"Holdingin Parıltılı Camları Arkasında Ücretli Kölelik Düzeni Hüküm Sürüyor"

İşçi Emekçi Birliği adına basın açıklamasını okuyan Okan Karaçam, Farplas Genel Merkez binasını göstererek, "Bu zenginliğin kaynağı üzerine sermaye yanlısı basın organlarında anlatılan başarı öykülerinin aksine biliyoruz ki gerçek bambaşka bir şeyi resmediyor" dedi. Farplas şirketinin kasalarını dolduran her kuruşun binlerce işçinin emeği gasp edilerek kazanıldığını belirten Karaçam, "Holding binasının parıltılı camları arkasında ücretli kölelik düzeni hüküm sürüyor" dedi.

 

"Farplas'ın Sermaye Düzeninin Özeti Olduğu İşçilerin Ayağa Kalktığında Ortaya Çıktı"

"İşçilerin en insani taleplerini bile yok sayan, onları açlık sınırında çalışmaya zorlayan, sesini çıkaranı kapı önüne koyan, kadın işçileri sadece kadın olduğu için daha düşük ücretle ve daha ağır koşullarda çalışmaya zorlayan ve hatta siyasi iktidarlardan aldığı güçle polisin önüne atan bu holding işçi düşmanı, emek düşmanı, kadın düşmanı ve hatta insanlık düşmanı olan sermaye düzeninin bir özeti niteliğinde" diyen Karaçam, iki ay önce ayağa kalkarak direnişe geçen işçilerle bu gerçeğin ortaya serildiğini söyledi.

 

"Direnişi Kırmaya Çalışan Patrona İnat İşçiler Emeklerine Sahip Çıktı"

Patronların, daha iyi bir ücret, insanca çalışma koşulları ve sendikalaşma hakları için direnişe geçen işçilere verdiği vaatleri tutmadığına dikkat çeken Karaçam, yalanları ortaya çıkan patrona karşı direnen işçilere uygulanan polis şiddetini hatırlattı. Patronun işçilerin sendika hakkını gasp etmek için Türk Metal Sendikası'nı zorla fabrikaya soktuğunu belirten Karaçam, direnişi kırmaya çalışan patronlara inat işçilerin emeklerine ve onurlarına sahip çıktığını vurguladı.

 

"Farplas İşçilerinin Haklı Mücadelesini Her Yerde Yüzünüze Haykıracağız"

Karaçam, "Bu şatafatlı binalarla, yalan açıklamalarla, siyasi iktidarın desteğiyle işçilerin haklı mücadelesini gölgeleyebileceğini düşünen Farplas patronu bilmelidir ki tüm işçi sınıfı ve ezilenler Farplas'ta direnen işçilerin yanındadır. Farplas işçisini açlıkla, sessizlik duvarları örerek terbiye edemezsiniz. Bugün burada yarın başka yerde, nerede işçiler varsa karşınıza çıkacak ve Farplas işçilerinin haklı mücadelesini yüzünüze haykıracağız. İşçiler açken size huzur vermeyecek, direnişteki işçi kardeşlerimizle omuz omuza mücadele edeceğiz" dedi. Holding binasının parıltılı camları arkasında ücretli kölelik düzeni hüküm sürüyor" Karaçam, taleplerini ise şöyle sıraladı:

"* Atılan işçiler geri alınsın.

* İşçilerin seçtiği sendika iradesi tanınsın. * Çalışma koşulları iyileştirilsin

* İnsanca yaşam koşullarına uygun ücret verilsin."

Eylem, "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Farplas İşçisi Köle Değildir" ve "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi.