< Çiğli Belediyesi İşçileri 7 Nisan’da Greve Çıkacak

Genel İş Sendikası'nın örgütlü olduğu İzmir'in Çiğli Belediyesi'nde 800'den fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşçilere yüzde 20 zam teklifiyle gelinmesi üzerine Çiğli Belediye binasına grev kararı asıldı. Anlaşma sağlanamazsa işçiler 7 Nisan'da greve çıkacak.

İzmir’de Çiğli Belediyesi’nde 836 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine belediyede örgütlü DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şubesi Yönetim Kurulu grev kararı aldı. İşçiler bugün sloganlar eşliğinde belediye binasına grev kararını astı.

Sabah saatlerinde Kasaplar Meydanı'nda toplanan yüzlerce belediye işçisi "Sadaka Değil, Toplu Sözleşme", "İnsanca Yaşamak İstiyoruz”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganları eşliğinde Çiğli Belediyesi'ne yürüdü.

Belediye önünde konuşan Genel İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Çiğli Belediyesi yönetimi ile yapılan TİS görüşmlerinde anlaşma sağlayamadıkları için greve gittiklerini belirtti.

 

Ekonomik Ve Sosyal Maddelerde Anlaşma Sağlanamadı”

"83 madde ile başladığımız Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 68 sosyal ve ekonomik madde de anlaşma sağlanmış, 15 ekonomik ve sosyal maddede ise anlaşma sağlanamamıştır. 17 Mart Perşembe günü son yaptığımız görüşmede en düşük ücrete verilen zam oranı yüzde 26,75 civarında olmuş, ücret skalası yukarılara çıktıkça zam oranı da düşmüştür. Yani her bir ücretimize seyyanen zam artışı ön görülmüştür. Toplu iş sözleşme görüşmesi sonrasında yönetici, temsilci ve üyelerimizle yapmış olduğumuz görüşme ve toplantılar sonucunda verilen zam oranı kabul görmemiş, grev kararı almak ve asmak sendikamız açısından kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Enflasyon Karşısında Yüzde 40 Talebimize Karşılık Yüzde 20 Zam Talebini Kabul Etmiyoruz”

TİS görüşmeleri devam ederken talep ettikleri ücret artışının enflasyonun altında kaldığını, istenilen zam oranının da bir kıymeti kalmadığını aktaran Gümüştekin, "Toplu İş Sözleşmemizin bitmediği her gün, bizi ücretlerimizin eridiği ekonomik kriz ile daha fazla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu açıdan bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Bu bağlamda yüzde 20'lerde olan işverenin son teklifini, üyelerimizle değerlendirerek mücadeleye devam kararı almış bulunmaktayız. Sendika olarak yüzde 40 talep ediyoruz” dedi.

 

İşçiler Gücünü Ve Cesaretini Hayatı Yeniden Yaratan Ellerinden Almaktadır”

Gümüştekin “Eğer Toplu İş Sözleşmesinde masada anlaşma sağlayamazsak 7 Nisan itibari ile Çiğli'de Çibel işçileri greve çıkacaktır. Grev kararı alan işçiler; gücünü, cesaretini örgütünden, birliğinden, hayatı yeniden yaratan ellerinden almaktadır" dedi.

Açıklamanın ardından Gümüştekin ve işçiler sloganlar eşliğinde belediye binası kapısına grev kararını astı.