< İlbank Önünde 24 Saat Eylem Kararı

Finans Merkezi Şantiyesi'nde Yıldızlar İnşaat'ın gasp ettiği hakları için İlbank İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde eylemde olan DİSK Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat İş Sendikası, eylemin ikinci gününde 24 saat eylem kararı aldıklarını ve emekçileri dayanışmaya beklediklerini duyurdu.

Sürekli işçilerin haklarının gasp edilmesiyle gündeme gelen Finans Merkezi şantiyesinde Yıldızlar İnşaat'ın gasp ettiği haklar için eylemde olan DİSK Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat İş Sendikası, İlbank İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde başlattığı eylemin ikinci gününde.

"Tüm haklarımızı alıncaya kadar hiç bir yere gitmiyoruz" diyen inşaat işçileri gasp edilen hakları için gece de İlbank İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde eylemde olacaklarını duyurdu.

İnşaat İş ve Dev Yapı İş nöbet eylemini "Finans Merkezi şantiyesinde Ana firmanın Yıldızlar Grup olduğu Alt Yapı şantiyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızın gasp edilen hakları için direnişimizi 24 saat şantiye önünde sürdürme kararı aldık.

Dostlarımızı Dayanışmaya Bekliyoruz. #KöleDeğiliz" ifadeleri ile duyurdu.

 

Yıldız Grup Geri Adım Attı

İşçilerin gasp edilen haklarını almaktaki kararlılıklarını gören Yıldızlar Grup yetkileri sendikalarlangörüşme talebinde bulundu.

Firmanın talebi üzerine örüşmeye başlandığını belirten sendikalar, görüşmenin sonuçlanması için 23 işçiyi işbaşındayken çıkış veren taşeron firma KMK Isıtma yetkililerini beklediklerini belirtti.