< < EDS İşçileri Her Gün Eylemde Olacak

Kocaeli Çayırova'da bulunan EDS Fabrikası işçileri, sendika hakkı için Türk Metal Sendikası'nda örgütlenmişti. Yetki alacak düzeye ulaşan sendikayı engellemek isteyen patronlar 12 işçiyi işten attı; işçiler fabrika önünde eyleme başladı.

Fabrikada baskılarla karşılaşan işçiler sendikada örgütlenmeye başladılar. İş kazası yaşandığında dahi kayıtlara geçmediğini söyleyen işçilerden, 1 ay süren örgütlenme çalışmasının sonunda 12 kişi işten atıldı. Türk Metal Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanı Serkan Gül de "Patron üyelerimizden e-devlet şifrelerini isteyerek zorla istifa ettirmeye çalışıyor" dedi.

İşçiler içeriden de destek geldiğini ve her gün fabrika önünde olacaklarını söylüyor; İşe geri dönene kadar ve sendika içeri girene kadar mücadelede kararlı olduklarını söylüyor.

Çayırova'da bulunan EDS fabrikası işçileri, sendika hakkı için Türk Metal Sendikası'nda örgütlendi. Çoğunluk yakalanan fabrikada patronun işçilere tepkisi gecikmedi. EDS patronu 12 işçiyi işten çıkarttı.

İşçiler içeriden de destek geldiğini ve her gün fabrika önünde olacaklarını söyledi. Fabrikaya geri dönene kadar ve sendika içeri girene kadar mücadelede kararlı olduklarını belirttiler.