< < Krom Evye İşçileri Kazandı

Sendikal hakları için örgütlenen ve işten çıkarılan Krom Evye işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı. Patron işçilerin iş başı yapmasını kabul etti.

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Krom Evye fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikası'na üye olan ve Toplu İş Sözleşmesi isteyen işçilerden 5'i işten çıkarıldı. Kromevye fabrikasında işçiler sendikal hakları için örgütlenen arkadaşlarının işten çıkarılması üzerine 21 Şubat günü eyleme başlamıştı.

İşçilerin kararlı duruşu kazanımla sonuçlandı. Krom Evye patronları ve sendika yöneticileri arasında yapılan görüşme sonucunda işten çıkarılan işçilerin iş başı yapmasını üzerine anlaşmaya varıldı.

Birleşik Metal İş Sendikası, "Buna göre üyelerimiz herhangi bir hak kaybı yaşamadan işlerinin başına dönecekler. İş yerinde üyelerimizin sendikal tercihlerine saygı gösterilecek ve karşılıklı iyi niyet çerçevesinde iş barışı yeniden tesis edilecek. Bu süreçte Krom Evye işçilerinin yanında olan, dayanışma gösteren, mücadelemize destek veren tüm emek dostlarına teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.