< < Farplas İşçilerinden Burhanoğlu'nun Evi Önünde Eylem

Farplas işçileri 34. gününde şirket CEO'su Ömer Burhanoğlu'nun evinin önünde eylem yaparak talepleri karşılanana kadar mücadelenin süreceğini söyledi.

Farplas işçileri verdikleri mücadeleyi provokasyon olarak adlandıran Farplas CEO'su Ömer Burhanoğlu'nun Beykoz Konakları'ndaki evinin önünde eylem yaptı. 34. gününde eylemlerini Beykoz'a taşıyan işçiler Burhanoğlu'na seslenerek talepleri karşılanmadığı takdirde daha ağır koşullarla karşı karşıya kalacağı uyarısı yaptı.

Sabahın erken saatlerinde ömce fabrika önünde buluşan işçiler, Farplas'a ait yerleri gezerek sloganlarla işçilere seslendi. İşçiler, "Biz Çocuklarımıza Onurlu Bir Gelecek Bırakacağız Ya siz?", "Farplas Şaşırma Sabrımızı Taşırma" sloganlarını haykırdı. Fabrika önünde bir süre halay ve sloganlarla bekleyen işçiler daha sonra Ömer Burhanoğlu'nun Beykoz'daki evinin önüne gitti.

Beykoz'da "Atılan İşçiler Geri Alınsın" yazılı pankartı açan işçiler, "İşçiler Burada Burhanoğlu Nerede", "Her Yer Farplas Her Yer Direniş", "İşçiler Açken Patronlara Huzur Yok", "Atılan İşçiler Geri Alınsın" sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

Sadaka değil toplu sözleşme istediklerini söyleyen işçiler daha sonra Ömer Burhanoğlu'nun evinin karşısındaki üst geçide, "Farplas İşçisi Köle Değildir" yazılı pankartı sloganlar ve alkışlarla astı.

Alana gelen polis işçileri engellemeye çalıştı. Ancak işçiler, haklarını aradıklarını belirterek eyleme devam etti.

Burhanoğlu'nun evinin önünde bir süre halay ve sloganlarla bekleyen işçiler kısa bir basın açıklaması yaptı.

Eylemde konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, haklarını aradığı için 150 işçinin tazminatsız işten çıkarıldığını hatırlatarak Ömer Burhanoğlu'nu bir kez daha taleplerini karşılanması için uyarmaya geldiklerini söyledi.

19 Ocak'tan bu yana fabrikada yaşanan haksızlıklara karşı mücadele ettiklerini anımsatan Aydın, kapı önü direnişinin de bir ayı aştığını belirterek, "Patronlar T.C. devletinin kanunlarını tanımıyorlar. Patronlar hukuku çiğniyor. Patronlar işçilere zulmediyor. Patronlar hak hukuk tanımadan işçi arkadaşlarımızı kapı önüne koyuyor onlara eziyet çektiriyor" dedi.

Aydın, "Farplas fabrikasındaki sendikanın tanınması, işçi arkadaşlarımızın işbaşı yapması için buraya geldik. Eğer Ömer Burhanoğlu bu taleplerimizi dikkate almazsa, daha ağır koşullarla karşı karşıya kalacak" dedi.

Eylem sloganlarla sona ererken işçiler mücadelenin süreceğini vurguladı.