Ankara'da CHP'li Çankaya Belediyesi tarafından işten atılan Yasin Keskin bugün Çankaya Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak haksız hukuksuz ve keyfi bir şekilde işten atıldığını belirterek "İşimi geri alıncaya kadar eylemlerine devam edeceğim" dedi.

Ankara'da CHP'li Çankaya Belediyesi'nde katı atık işçisi olarak çalışan ve 31 Ocak 2022 tarihinde "güvenlik soruşturması" bahanesiyle işten atılan DİSK Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube üyesi Yasin bugün işe iadesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

"Çankaya Belediyesi Beni Ve Üç Çocuğumu Açlığa Mahkum Etti"

"İşimi Geri İstiyorum İş Ekmek Adalet - Çankaya Belediyesi'nde İşten Atılan Katı Atık İşçisi" yazılı pankart ve açan Yasin Keskin 31 Ocak 2022 tarihinde Çankaya Belediyesi yönetiminin kendilerini kanunların üzerinde görerek haksız hukuksuz ve keyfi bir şekilde hiçbir gerekçe göstermeden işten attığını belirterek "Çankaya Belediyesi beni açlığa ve işsizliğe mahkum etmiştir. Sadece beni değil bakmakla yükümlü olduğum üç çocuğumu ve eşimi açlığa mahkum etmiştir" dedi.

 

"Ailemin Gözyaşlarına Sebep Olanlardan Hesap Sormak İçin Buradayım"

En küçük oğlunun bu durumdan etkilenerek üzüldüğünü ve "Baba bunlardan işini istiyorsun vermezlerse vermesinler sen yeter ki üzülme başka yerde iş ararsın" dediğini aktaran Keskin, "Ailemin ve oğlum bu sebeple gelecek kaygılarını düşünmesine ve gözyaşlarına sebep olanlardan hesap sormak için buradayım" dedi.

Ailesine karşı sorumluluğum bulunduğunu ifade eden Keskin "Çocuklarımın geleceğini kimse elinden alamaz. Ben işimi geri istiyorum" dedi.

 

"Sadece Kendim İçin Değil Arkadaşlarım Aynı Durumu Yaşamasın Diye Direniyorum"

Keskin, sadece kendisi için değil, keyfi şekilde işten atmalara, özel güvenlik görevlisi arkadaşlarının kimlik kartlarının iptal edilmesine, güvenlik görevlilerinin başka işlerde çalışmasına ilişkin maddenin yok sayılmasına karşı da mücadele ettiğini belirtti.

"Hakkında hiçbir kesinleşmiş hüküm ve dava yok, hatta tarafıma açılmış bir dava veya soruşturma dahi yok" diyen Keskin keyfi bir şekilde işten atıldığını belirtti.

 

"İşimi Alıncaya Kadar Eylemlerime Devam Edeceğim"

Keskin "Hakkım olan işimi alıncaya kadar buradan sesimi duyuracağım, protesto eylemlerime devam edeceğim" diyerek tüm sınıf bilinci olan emeğinin gücüne inananları mücadelesine destek olmaya çağırdı.

 

Eylemlerde Genel İş Sendikası Neden Yer Almıyor?

Diğer yandan daha önceki açıklamasında DİSK/Genel İş Sendikası üyesi bir işçi olan Yasin Keskin'in işe iadesi talebiyle yaptığı eylemlerde ise sendikanın yer almaması veya bir açıklamada bulunmaması da dikkat çekiyor.

Eylem sonrasında görüştüğümüz Yasin Keskin de Genel İş Sendikası genel merkezi ve Genel İş 1 Nolu Şube yönetiminin varolan toplu iş sözleşmesinde yer alan özel güvenlik görevlilerinin yararlandığı ve işsiz kalmamasını sağlayan toplu iş sözleşmesinde yer alan 29..maddesini yok saydığını belirtti.

 

"Sendika İşçi Dayanışmasından Rahatsız Oluyor Ve Engelliyor"

Yasin Keskin, "Disiplin Kurulunun toplanmması, iş güvencemiz olan iş kanunlarının hiçe sayıldığı tamamen işverene teslim olmuş işbirlikçi bir yönetim var karşımızda. İşverenle birlikte hareket eden bir yönetim ve başından beri işçi dayanışmasından da rahatsız oldular. Olabilecek desteği ve işçi kitlesini de sendika engellemektedir" diyerek eylemleri tek başına ya da ailesiyle yapmak zorunda kaldığını söyledi.

CHP'li belediyelerde örgütlü olan Genel İş Sendikası'nın bir çok belediyede yönetiminin çıkarlarını gözettiği göz önüne alındığında burada da üyelerinin haklarını değil, CHP ve belediye yönetiminin çıkarlarını gözettiğini bir kez daha ortaya koyuyor.