Akkuyu NGS işçilerini taşıyan otobüs kaza yaptı. Kazada biri ağır olmak üzere 12 işçi yaralandı.

Mersin'in Gürnar ilçesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) işçilerini taşıyan otobüs kaza yaptı. Gürnar ilçesinin Büyükeceli Mahallesi'nde meydana gelen kazada santralde çalışan işçilerden biri ağır olmak üzere 12 işçi yaralandı. Yaralanan işçiler en yakın hastanelere kaldırıldı.

Son kaza ile birlikte Akkuyu Nükleer Güç Santrali işçilerini taşıyan bir haftada üç farklı otobüsün kaza yapması sonucu 75 işçi yaralanırken, 1 kişi ise yaşamını yitirdi.

Akkuyu Nükleer Santral inşaatında ilk servis kazası değil. Eski ve bakımsız servislerle taşınan işçiler her gün kaza riskiyle burun buruna çalışıyor.

İnşaat iş kolundaki sendikalar sendikalar sık sık yaşanan iş kazalarına dikkat çekerek "İşçilerin hayatı göz göre göre hiçe sayılıyor" dedi.

Devletin ilgili kurumlarını sorumluluk almaya çağıran sendikalar Çalışma Bakanlığı'nın görevni yaparak, servisleri ve şantiyeleri denetlenmesi gerektiğini ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.