< Finans Merkezi'nde Yemek Protestosu

İnşaat işçileri, Finans Merkezi Siyah Kalem Şantiyesi'nde sağlıksız yemekleri ve yemekhane koşullarını protesto etti.

Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi şantiyesinde çalışan işçiler pek çok sorun yaşıyor. Bunlardan biri de sık sık işçilerin eylem yapmasına neden olan sağlıksız, yenmeyecek kadar kötü yetersiz yemekler ve yemekhanelerin yetersiz olması. Bugün Siyah Kalem Şantiyesinde aralarında DİSK/Dev Yapı İş ve İnşaat İş Sendikası üyelerinin bulunduğu işçiler yemekhanenin yetersiz olması nedeniyle uzun kuyruklar oluşmasını ve kötü yemeklerinin sağlıksız olmasını protesto ederek sorunun bir an önce çözülmesi istedi.

Sendikaların şantiye yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından, yetkililer söz konusu sorunların düzeltileceği konusunda söz verdi. Görüşmede, "Şantiyede yemek menülerinin haftalık hazırlandığı, yeni taleplerin de dikkate alınacağı" söylendi.

Dev Yapı İş ve İnşaat İş Sendikası sosyal medyada yaptıkları duyuruda, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.